Nyhetsbrev tack!

Vårt nyhetsbrev håller dig uppdaterad med information om produktnyheter, reportage, utvärderingar, skivsläpp och andra godsaker.

Vi kommer endast att använda din e-post för direkt-
kontakt med dig, och aldrig lämna ut den till annan part.

Tack, snart börjar det roliga!

Välkommen som prenumerant på vårt nyhetsbrev, vilket utkommer 4-6 gånger per år. För dagliga uppdateringar, följ oss gärna på Facebook.

 

Riviera Audio Labs


Riviera Audio Labs är en nysatsande tillverkare uppbackad av ett erfaret team med de högsta av ambitioner. Bakom kulisserna hittar vi tre individer med lång erfarenhet inom design, konstruktion och distribution.

Luca Chiomenti är designer och konstruktör som bidrar med en sällsynt kombination av tekniskt kunnande och en ovanligt fin känsla för produktdesign. Luca har varit verksam inom det här området sedan 90-talet.

Marco Muzio är industridesigner och ansvarar för produkternas exteriöra utformning, mekaniska uppbyggnad och handhavande.

Silvio Delfino kommer ifrån en lång bakgrund inom (audio) journalistik, distribution och marknadsföring med ett globalt kontaktnät.

Tre mycket kompetenta och färgstarka individer som tillsammans har skapat något nytt och ovanligt intressant.


Filosofi & Ambition

An audio amplifier must reproduce a signal with the highest fidelity for the human ear, not for instruments.

Riviera Audio Labs bygger lite förenklat på grundidén att mätning är ett måste för att säkerställa vissa egenskaper och grundkvaliteter hos konstruktionerna, men att aktiv lyssning och utvärdering under en iterativ designprocess är helt avgörande för slutresultatet.

Ett par centrala konstruktionsprinciper genomsyrar produkterna i syfte att uppnå det man vill åstadkomma:

 • Zero Overall Feedback
 • Renodlade Klass A konstruktioner
 • Hybridlösningar med rör (trioder) för signalbehandling och transistorer (BJT och Mosfet) i utgångssteget
 • Utvalda, framlyssnade och matchade rör


Denna artikel hos Mono & Stereo berättar mer utförligt om filosofin och ambitionen bakom Riviera Audio Labs.

Vi är ovanligt stolta och glada över att få representera denna fantastiska tillverkare vars produkter utmanar det finaste som finns idag inom förstärkning på den allra högsta nivån.

Vänligen kontakta oss för lyssning, demonstration och hemlån.

Läs gärna mer hos tillverkaren.


Luca Chiomenti
Luca Chiomenti – designer och konstruktör

Riviera som musikförmedlare

Vad är det vi söker hos en förstärkare, och vad är det egentligen som har förmågan att skapa nöjdhet och tillfredsställelse över tid när den inledande känslan av nyhetens behag har svalnat?

Är målet absolut neutralitet och ett glasklart fönster emot inspelningen utan färgningar eller uppenbar karaktär? Eller är det den där svårfångade och svårdefinierade känslan av äkthet och inlevelse där elektroniken bidrar till att förmedla en övertygande illusion utav verkligheten?

Riviera har valt en väg där man med hjälp av hybridlösningar försöker att förena två världar (förnuft & känsla) som sällan möts fullt ut annat än på den allra högsta nivån ifrån väldigt få tillverkare.

Låt oss börja med förnuftet. Redan efter de första tonerna ifrån dessa förstärkare så står det klart att de tar ett kraftfullt och resolut grepp om högtalarna. Klarhet, renhet, kraft och balans står i centrum och dominerar totalintrycket. Eller med andra ord; transparens, upplösning, neutralitet och dynamik av väldigt hög klass. Så långt, allt väl.

Låt oss fortsätta med det där andra. Det mer svårgreppbara och de samtidigt helt avgörande kvaliteterna som gör musiken trovärdig, äkta och berörande. Faktorer och värden som också får sägas vara subjektiva i hög utsträckning (det vi går igång på helt enkelt – som individer). En komponent eller anläggning som inte har förmågan ett beröra blir i längden meningslös, hur gärna än förnuftet försöker att övertyga oss om att allt låter rätt och korrekt. Ett röst som när den blir alltför dominant ofta leder till bristande motivation och engagemang och i förlängningen den där gnagande känslan av att någonting viktigt saknas.

De känslomässiga kvaliteterna är helt enkelt avgörande för oss.

Riviera lyckas verkligen att engagera och beröra. Gränslös dynamik och drivkraft kombinerat med en organisk grundklang och en omslutande ljudbild skapar en genuin känsla av dramatik, närvaro och realism. Kvaliteter dom får dig att dras in i musiken och färdas framåt utan en tanke på att vilja byta spår, sida eller skiva. Kvaliteter som skiljer ”bra ljud” ifrån ”upplevelsen av äkta musik”. Så svårt, och så väldigt sällsynt.

Låt oss även nämna något om det fysiska. Byggkvaliteten hos dessa produkter är helt enkelt enastående – inifrån och ut – med en fantastisk kvalitetskänsla i material- och komponentval. Det finns inslag av både det tunga och robusta, men även det finstämda och eleganta i konstruktionen som verkligen inger förtroende. Det här är produkter skapade av entusiaster helt enkelt. Det är ingen tvekan om det.

Vi har lyssnat, utvärderat och granskat en hel del vid det här laget där vi har haft produkter på besök ifrån mängder av tillverkare under åren. Mycket har också fått segla vidare då det inte har övertygat tillräckligt, alternativt inte utmanar eller kompletterar vårt sortiment på rätt sätt. Rivieras elektronik får stanna, och är utan tvekan något extraordinärt som påminner oss om djupet och styrkan i den här hobbyn och dess förmåga att lyfta musikupplevelsen till nya nivåer.

/ Marcus Fordal | Perfect sense


Riviera Levante

Riviera Levante

Integrerad hybridförstärkare i Klass A (30W/8Ohm, 60W/4Ohm) eller Klass A/B (120W/8Ohm, 220W/8Ohm).

Levante driver de flesta högtalare på marknaden idag utan ansträngning liksom alla tänkbara hörlurar oavsett last. Förstärkaren kan enkelt omkopplas mellan Klass A och Klass A/B drift – allt efter önskemål och behov. Du kan även addera ett internt RIAA-kort om du så önskar.

Det här är en av de finaste förstärkare som vi någonsin har upplevt med en kvalitetskänsla som matchar eller överträffar det allra bästa vi har sett och hört.

Specifikation

 • Class A / Class AB switch
 • Pure Class A power 2x30W into 8 ohms
 • Class AB power 2x120W into 8 ohm (2x200W into 4 ohm)
 • Zero Feedback
 • Hybrid circuit
 • 1 balanced line input (XLR)
 • 4 unbalanced line inputs (RCA)
 • Speaker and headphone outputs
 • Optional phono card
 • Remote control
 • Dimensions: 44x49x19.5h cm
 • Weight: 30 Kg

Riviera Levante ifrån vårt showroom i Stockholm
Riviera Levante ifrån vårt showroom i Stockholm
Riviera Levante

Riviera AIC-10

Riviera AIC-10

Integrerad hybridförstärkare i Klass A (10W/8Ohm).

Det här är en av de allra mest högpresterande hörlursförstärkarna på marknaden idag, vilken även driver många högtalare. AIC-10 är optimal till horn, bredbandshögtalare (Voxativ, Cube Audio m.fl.) eller lättdrivna högtalare i allmänhet.

Specifikation

 • Pure Class A power 2x10W into 8 ohm
 • Zero Feedback
 • Hybrid design (Triode, BJT, Mosfet)
 • 3 Line Input
 • Balanced and ¼ inch unbalanced headphone connectors
 • Switchable loudspeakers output
 • Dimensions: 26×43.5×14.5h cm
 • Weight: 14.4 Kg.

Riviera AIC-10
Riviera AIC-10

.


Tester & Utmärkelser

APL-01SE | Editors Choice Award

For what it represents I’m granting the Riviera Audio Labs APL-01SE preamplifier the 2019 Mono and Stereo Editors Choice Award. A remarkable achievement, regardless of the tube or solid-state designs! 

Läs hela testen hos Mono & Stereo.


VideosPriser

Integrerade förstärkare:

Levante (30W Klass A / 120W Klass A/B), 229.000 kr
Finns för demonstration/hemlån

Hörlursförstärkare:

AIC-10 (10W Klass A, 3 analoga ingångar), 189.000 kr
Finns för demonstration/hemlån

AFC-10 (10W Klass A, 1 analog ingång), 149.000 kr

Försteg:

 APL-01 SE – Special Edition, 429.000 kr
 APL-01, 359.000 kr
 APL-10, 159.000 kr

Slutsteg (monoblock):

 AFM-100 SE – Special Edition, 749.000 kr/par
 AFM-50, 459.000 kr/par
 AFM-25, 298.000 kr/par


Vänligen kontakta oss för priser på övriga modeller samt möjlighet till lyssning, hemlån och finansiering.

Ikon_Ljud_Start

Kontakta oss för en pratstund | Boka ett personligt besök | Anmäl dig till Nyhetsbrevet | Följ oss på Facebook | Ring oss på 08 518 368 00