Nyhetsbrev tack!

Vårt nyhetsbrev håller dig uppdaterad med information om produktnyheter, reportage, utvärderingar, skivsläpp och andra godsaker.

Vi kommer endast att använda din e-post för direkt-
kontakt med dig, och aldrig lämna ut den till annan part.

Tack, snart börjar det roliga!

Välkommen som prenumerant på vårt nyhetsbrev, vilket utkommer 4-6 gånger per år. För dagliga uppdateringar, följ oss gärna på Facebook.

Rockna

 

Ledstjärnan och huvudkonstruktören hos Rockna heter Nicolae Jitariu. Med lång erfarenhet av digitalteknik så har han utöver att utveckla sina egna produkter även anlitats av ibland PS Audio och MSB under åren.


Rockna Wavelight DAC

Rockna Wavelight

Wavelight är en helt nyutvecklad serie där det ingår en streamer/server samt en DAC i en mer tillgänglig prisklass än den tidigare Wavedream serien.

Wavelight DAC är en FPGA (25 bit) DAC av R2R typ med analog volymkontroll samt både digitala och analoga ingångar. Detta gör att den även kan användas som ett komplett försteg för dig som har flera källor i ditt system (inkl. RIAA/skivspelare exempelvis).

Vidare så använder sig Wavelight av så kallad FPGA teknologi. Detta innebär i praktiken att de interna processerna och kretsarna kan vidareutvecklas, optimerats och förbättras över tid vilket ger möjlighet till ökad prestanda och högre ljudkvalitet. PS Audio är en annan tillverkare som använder sig av dessa möjligheter hos sina mycket framgångsrika och populära DAC:ar i DirectStream serien.

Konstruktionen präglas av mycket hög komponentkvalitet och chassi i massiv aluminium med separat strömförsörjning av digital- och analogsektion.

Läs gärna mer om Wavelight DAC hos tillverkaren.


Rockna Wavelight DAC

Rockna Wavelight tillsammans med MSB Premiere DAC

Rockna som musikförmedlare

Rockna använder sig i grunden av R2R teknologi i likhet med ibland annat CH Precision, MSB och CAD hos oss. Rätt implementerad så erbjuder denna en återgivning och upplevelse som påminner väldigt mycket om analoga media med sin organiska, homogena och flödande presentation. Resultatet är musikaliskt övertygande och väldigt engagerande där man lätt och snabbt dras in musiken. När man vill lyssna färdigt på en hel låt, och slutar att blicka ner på skärmen i jakt på nästa, så vet man att det här är en speciell produkt som verkligen greppar tag och tar dig med på en musikalisk resa. Detta i kontrast till de produkter som tenderar att dra din uppmärksamhet till sig genom att imponera med enskilda kvaliteter snarare än att engagera på ett naturligt och sammanhållet sätt – i likhet med hur vi upplever musik live.

Det som utmärker Rockna och den nya Wavelight serien är en ovanligt hög prestandanivå i relation till ljud- och byggkvalitet i jämförelse med det mesta som vi har hört och upplevt. Det här är ypperliga produkter för dig som söker de kvaliteter som vi har försökt att beskriva här, men som inte kan eller vill sträcka dig upp emot alternativen på högre nivå där priset inte sällan snabbt blir det dubbla eller mer.

Varmt välkommen att kontakta oss för lyssning eller hemlån!


Tester & Utmärkelser

Rockna Wavelight DAC Soundstage

Wavelight DAC


”Wavelight presents a colourful rendering of all types of music. By colourful I’m referring to a wonderfully complete set of tonal textures with broad levels of detail and resolving of melodic structure.”

”Wavelight also ticks all the boxes a good DAC should; it’s generous in terms of input options, provides a wide range of playback resolutions into high DSD territory while the analogue input (with its well-implemented volume control) is pure genius. That last feature is something more DAC builders should offer.”

Här kan du läsa hela testen hos Soundstage.


Priser

Wavelight DAC, 55.000 kr
Wavelight Server, Kommer snart. Finns även med 4TB, 8TB eller 12TB disk.

Wavedream SE DAC, 79.000 kr
Wavedream XLR DAC, 99.000 kr
Wavedream Signature SE DAC, 119.000 kr
Wavedream Signature XLR DAC, 179.000 kr

Wavedream NET Server, 89.000 kr
Wavedream NET Server (2TB), 92.000 kr
Wavedream NET Server (4TB), 98.000 kr

Ikon_Ljud_Start

Kontakta oss för en pratstund | Boka ett personligt besök | Anmäl dig till Nyhetsbrevet | Följ oss på Facebook | Ring oss på 08 518 368 00