Nyhetsbrev tack!

Vårt nyhetsbrev håller dig uppdaterad med information om produktnyheter, reportage, utvärderingar, skivsläpp och andra godsaker.

Vi kommer endast att använda din e-post för direkt-
kontakt med dig, och aldrig lämna ut den till annan part.

Tack, snart börjar det roliga!

Välkommen som prenumerant på vårt nyhetsbrev, vilket utkommer 4-6 gånger per år. För dagliga uppdateringar, följ oss gärna på Facebook.

Armonia Evolution

Apertura Audio

 

Apertura är en varm fläkt hos oss med ett kvalitetsintryck i alla ingående delar som utmanar det allra bästa i klassen idag.

Bakom Apertura så hittar vi konstruktörer med decennier av erfarenhet (ifrån ibland annat Goldmund och Focal/JM-Lab) där man snart firar sitt 40-års jubileum. På den franska hemmamarknaden så tillhör man en av de allra mest respekterade, där man sedan en tid nu också sprider sina vingar alltmer över en större del av Europa och USA.

Få tillverkare idag kan stoltsera med denna nivå av ljud- och byggkvalitet i prisklassen samtidigt som allt hos Apertura utvecklas och tillverkas i Frankrike. I många modeller så hittar vi sofistikerade banddiskanter av mycket hög kvalitet. Högtalarna är också lättdrivna genomgående där valet av förstärkare blir ovanligt fritt.

Apertura spelar stort och generöst med rymd och luftighet kombinerat med en fantastiskt fin balans mellan neutralitet, transparens och naturliga klangfärger. Det här är musikförmedlare för dig som söker en ofärgad och ärlig högtalare vilken samtidigt berör på djupet med nerv och närvaro. En gyllene balans som få högtalare verkligen lyckas att förena.

Besök gärna Apertura för att läsa mer om denna fina tillverkare.


Apertura Edena Evolution

Edena Evolution ifrån vårt showroom i Stockkholm


Enastående egenskaper

Högtalarna ifrån Apertura kan vid en första anblick se ganska ordinära ut. Det är först när man studerar dem lite närmare som man inser den alldeles speciella kombinationen av tradition (erfarenhet) och innovation (nytänkande) som ligger bakom dem.

 

Edena Evolution

Elementval

Det är allmänt känt att banddiskanter i många fall erbjuder de allra bästa egenskaperna sett till upplösning och transientsvar allra särskilt. Rätt tillämpade så lyfter de återgivningen i det högre registret med en luftighet, snabbhet och förfining som skiljer dem ifrån en traditionell dome diskant.

Varför använder då inte alla tillverkare banddiskanter i sina högtalare? Det enkla svaret är att det vanligen är mer kostsamt, men också att det är betydligt svårare att skapa en sömlös övergång och ett naturligt samspel mellan banddiskanten och de dynamiska element som vanligen tar hand om övriga register. Apertura tillhör dem som inte räds uppgiften, där man använder banddiskanter i samtliga av sina mer ambitiösa modeller ifrån Armonia Evolution och uppåt.

De fina banddiskanterna ifrån Fountek får sedan sällskap av de lätta, styva och väldämpade dynamiska ”Isotactic Matrix” elementen tillverkade av vävd propylen ifrån SEAS i Norge.

Resultatet är imponerande med en sömlöshet och samklang igenom hela registret ifrån lågbas till det högsta diskantområdet.

 

Edena Evolution

Kabinett

Marknaden vimlar som bekant av traditionella fyrkantiga MDF-lådor med enkel intern stagning och dämpning. Anledningen är att det är enkelt att producera till en låg kostnad utan större utmaningar eller överraskningar. Apertura nöjer sig inte med det, där man istället har skapat ett ovanligt styvt och skiktat kabinett utan parallella sidor där man använder sig utav en kombination av raka och rundade linjer. Allt i syfte att minimera resonanser och förhindra uppkomsten utav oönskade stående vågor internt. Det här är en betydligt svårare och mer krävande process med vinsten att man uppnår en renare och mer ofärgad återgivning.

 

Edena Evolution
Edena Evolution

Avkoppling (mekanisk jordning)

En majoritet av högtalarna därute vilar som bekant på fyra fötter eller spikes placerade i vardera ett utav de fyra hörnen undertill. Apertura är undantaget och går även här sin egen väg, där man har valt att låta en centralt placerad kon i aluminium bära upp högtalarna i syfte att skapa en så minimal kontaktyta som möjligt gentemot golvet. Detta minimerar effektivt en obalanserad viktfördelning samtidigt som det med hjälp av de fyra stöttande utriggarna i hörnen skapar möjligheten att ställa högtalarna helt i våg oavsett hur golvet ser ut. En lika enkel som sinnrik lösning som effektivt avkopplar högtalarna ifrån underlaget.

 

Edena Evolution

Insidan

Apertura Edena Evolution är en tvåvägskonstruktion där man har utvecklat ett puristiskt delningsfilter (”DRIM”) med komponenter av allra högsta kvalitet ifrån ibland annat Jantzen Audio och Mundorf.

Vill du veta mer?

Här kan du fördjupa dig mer i Aperturas konstruktionsfilosofi.


Guider & Presentationer
Tester och utmärkelser


Swing


Enigma MKII

Its imaging, clarity, and coherence are first… rate, and its high sensitivity (95dB) makes it easy to drive.

If you are in the market for a superb loudspeaker under $50k, you owe it to yourself to audition the Apertura Enigma.

The Absolute Sound har testat Enigma MKII


Apertura Sensa
Sensa

Sensa

It’s my observation that systems which overemphasize detail oblige us to pay undue attention and sidetrack us into careful observation. Eventually that type listening turns into work. It becomes an effort. If on the other hand detail envelops inside the greater picture—more teased out than thick stuffy density, less overt than explicit zoom—our experience is uncomplicated entertainment. Every once in a while we admire the magician’s costume or his assistant’s showier assets. Most of the time, we’re simply drawn into the stage act. That’s when playback is easy and fun. Here I thought that Sensa was well balanced between the ’musical’ and ’hi-rez’ elements.

6Moons har testat Apertura Sensa


Apertura Armonia Evolution
Armonia Evolution

Armonia Evolution

With the ever rising prices, Armonia Evolution speakers are priced very reasonably and you get a heck a lot of your money worth. Apertura Audio exemplary shows that a stand out high-end audio performance is reachable within earthly realms.

BEST BUY AWARD | Mono & Stereo magazine


Edena Evolution

Dessa högtalare är uppenbarligen resultatet av människor som helhjärtat tycker om och djupt värnar om musiken (översättning ifrån Tyska).

Läs hela testen hos Hifi Test (PDF – tyska)


Enigma MKII med CH Precision


Priser

  • Swing, 24.000 kr | Finns för demo
  • Sensa, 35.000 kr | Finns för demo
  • Stela, 47.000 kr | NYHET
  • Armonia Evolution, 62.000 kr | Finns för demo
  • Edena Evolution, 89.000 kr | Finns för demo
  • Adamante, 175.000 kr
  • Enigma MKII, 259.000 kr

Priserna gäller halvmatt (satin) svart eller vit finish. Träfanér, andra färger liksom metallic lack finns som tillval efter önskemål till en merkostnad.

Vänligen kontakta oss för aktuella priser, inbytesmöjligheter och finansiering.

 


Ikon_Ljud_Start

Kontakta oss för en pratstund | Boka ett personligt besök | Anmäl dig till Nyhetsbrevet | Följ oss på Facebook | Ring oss på 08 518 368 00