Nyhetsbrev tack!

Vårt nyhetsbrev håller dig uppdaterad med information om produktnyheter, reportage, utvärderingar, skivsläpp och andra godsaker.

Vi kommer endast att använda din e-post för direkt-
kontakt med dig, och aldrig lämna ut den till annan part.

Tack, snart börjar det roliga!

Välkommen som prenumerant på vårt nyhetsbrev, vilket utkommer 4-6 gånger per år. För dagliga uppdateringar, följ oss gärna på Facebook.


Audiovector


Audiovector har en lång och stark tradition i Skandinavien. Med sina tidsenliga högtalare så ligger man i dag i framkant med en kombination av intressanta och innovativa lösningar.

Det här är högtalare som attraherar många med sina luftiga, detaljrika och homogena egenskaper kombinerat med precision, tajming och attack. Presentationen övertygar på flera plan, där en hög renhetsgrad skapar full insyn vilket tillsammans med de dynamiska och väl sammanhållna egenskaperna ger en ovanligt engagerande upplevelse.

Möjligheten till att skapa en presentation i linje med dina personliga ideal är också ovanligt stor hos Audiovector. Detta tack vare de lättdrivna egenskaperna, vilket gör valet av förstärkare fritt. Vi har upplevt särskilt fin synergi tillsammans med Ayre, Spec och Bakoon hos oss liksom rörförstärkare ifrån Lyric och Allnic.

Det kompakta och eleganta formatet kombinerat med ett större antal finish-alternativ gör det också till en på många sätt modern högtalare som enkelt kan integreras i de flesta rum.

Något vi attraheras av lite extra utöver kvaliteterna som musikförmedlare är också möjligheten till uppgraderingar. Här kan du läsa mer om hur du uppgraderar dina högtalare.

Besök gärna tillverkaren för mer information.

Audiovector

R-serien

Det senaste ifrån danskarna är en nyutveckling av den framgångsrika och populära R-serien. Modellerna R1 (stativ) och R3 (golv) har redan hyllats världen över i både större och bredare magasin i Skandinavien (Ljud & Bild och Hi-Fi & Musik) som större internationella tidningar (HiFi+) liksom smalare och mer specialiserade (High Fidelity). Samtliga har tilldelat dem sina allra finaste omdömen och även givit dem utmärkelser som ”årets bästa produkt” under 2019 inom denna kategori produkter.


Audiovector R6 Arreté
Audiovector R6 Arreté

Audiovector R6

En av årets stora högtalarnyheter och en naturlig utveckling emot (ännu) högre höjder ifrån Audiovector heter R6.

I serien ingår precis som hos syskonen R1 och R3 tre modeller (Signature – Avantgarde – Arreté). Enligt tidigare så kan du också uppgradera till de nya modellerna ifrån de äldre (Si och SR).

Vi är mycket glada att kunna erbjuda R6 Arreté för permanent demonstration i vårt showroom i Stockholm

Läs gärna mer om Audiovector R6 hos tillverkaren.

Audiovector R6 Arreté
Audiovector R6 Arreté ifrån vårt showroom i Stockholm

Audiovector R8 Arreté ifrån vårt showroom i Stockholm

Audiovector som musikförmedlare

Vi har lyssnat till Audiovectors högtalare i ett antal olika sammanhang under senare år. Den samlade upplevelsen kan beskrivas som öppen och luftig med en energisk och medryckande återgivning ifrån kompakta och eleganta kabinett. Det har samtidigt varit tydligt att det här är känsliga precisionsinstrument, där vi inte alltid har varit övertygade om att de har fått helt rätt förutsättningar att prestera sitt yttersta.

På senare tid så har intresset växt för denna anrika danska tillverkare. När sedan den nya R-serien såg dagens ljus så kunde vi inte längre motstå frestelsen att ge denna en chans med möjlighet till utvärdering. Efter en kort dialog med Martin hos Audiovector så stod pallen på asfalten med ett par rykande färska R1 och R3 Arreté.

Magkänslan sa oss tidigt att detta är högtalare som kräver elektronik av hög kvalitet som inte är alltför (över)analytisk, hård eller för ljus klangmässigt. Det spontana valet blev amerikanska Ayre, vilka erbjuder en väldigt luftig och transparent återgivning vilken samtidigt är följsam, naturlig och behaglig. Kombination Ayre EX-8 och Audiovector visade sig snabbt vara ett lyckokast, vilken även fick Audiovectors egen representant att överväga ett byte av sin egen elektronik vid ett senare besök…

Om du önskar en ännu rikare och mer finstämd presentation och kanske och har en förkärlek till något lugnare musik så är Bakoon AMP-13R en fantastisk musikförmedlare som vi mycket varmt kan rekommendera.

Utvärderingarna av båda modellerna fortsatte under de kommande dagarna. Det faktum att högtalarna är så lättdrivna gör valet av förstärkare mer eller mindre helt fritt. Tyska Lyric erbjuder modern rörklang med en hög grad av precision och insyn med drag åt det mer avslöjande och analytiska hållet för dig som söker detta, men som samtidigt vill ha luftigheten och den expansiva ljudbilden ifrån rör kombinerat med möjligheten att justera karaktären efter tycke och smak genom byte av rör (här ger Lyric ovanligt stora möjligheter). Allnic är ett annat alternativ om du söker mer traditionella rörkvaliteter med kraftfulla och expansiva egenskaper, mer fyllighet och värme, och rikare klangfärger.

Vi uppskattar möjligheterna med Audiovector väldigt mycket, och tror att du kommer att göra det också.

Välkommen att boka en lyssning eller ett hemlån hos oss.


Audiovector R3

Premiär för den nya R-serien

Under en mild helg i Februari så ägnade vi en heldag till att presentera och lyssna på den nya R-serien hos oss under ledning av Martin Dunhoff ifrån Audiovector.

Här kan du läsa mer om dagen.


Tester och Utmärkelser

R8 Arreté

The R8 is also extremely detailed, and it’s here the Freedom earthing makes its mark. It ‘disappears’ the loudspeakers, leaving you with a soundfield of good, solid instruments in a physical space. It doesn’t sound like there are electronics, wood, and drive units in the way because that noise floor that you barely perceive, but underpins and undermines everything you hear drops further into the background. Vocal articulation, especially of solo female voices, is exceptional, even the syrupy close-miked Malia singing ‘Celestial Echo’ [Convergence, Universal] sounds less processed and more ‘in the room’.

Läs hela testen hos Hifi+


R6 Arreté

Ole Klifoth har med R 6 Arreté skapat ett par helt fantastiska högtalare, som är lätta att driva och leva med, men som med bästa förutsättningar också kan höja sig till oanade såväl hifi- som musikhöjder.

Läs hela testen hos Hifi & Musik (PDF)


Audiovector R1

R1 Arreté

These elements combine to make a loudspeaker that is perfect for sophisticated small-room systems.

Läs hela testen hos Hifi+ | LOUDSPEAKER OF THE YEAR 2019


R1 Signature

These are one of the cleanest-sounding monitors I’ve ever heard.

Läs hela testen hos High Fidelity | RED FINGERPRINT AWARD

Audiovector R3

R3 Arreté

Kvaliteterna som dessa högtalare besitter är obestridliga och jag skulle vilja säga att de på många punkter tillhör toppskiktet i högtalarvärlden, nära på oberoende av prisklass.

Läs hela testen hos Hifi & Musik | TOPPKLASS


These Arretés should be seen as more than just tweaked R3s – they’re brilliant speakers in their own right.

Läs hela testen hos What Hi-Fi | *****


The Freedom Grounding is as far as I’m concerned absolute Voodoo, but it works, and both Linette and I have sat here mouths agape when we have switched it in and out – it just makes a big sound even bigger and the already detailed sound even more so. I don’t understand it, but the effect is absolutely astounding.

Läs hela testen hos Hi-Fi Pig magazine


Här hittar du samtliga tester av Audiovectors högtalare under senare år.


Mads Klifoth presenterar R-serien


Uppgraderingsmöjligheter


Prislista

Här hittar du en aktuell prislista.

Vänligen kontakta oss för att diskutera inbyten och finansieringsmöjligheter.

Ikon_Ljud_Start

Kontakta oss för en pratstund | Boka ett personligt besök | Anmäl dig till Nyhetsbrevet | Följ oss på Facebook | Ring oss på 08 518 368 00