Nyhetsbrev tack!

Vårt nyhetsbrev håller dig uppdaterad med information om produktnyheter, reportage, utvärderingar, skivsläpp och andra godsaker.

Vi kommer endast att använda din e-post för direkt-
kontakt med dig, och aldrig lämna ut den till annan part.

Tack, snart börjar det roliga!

Välkommen som prenumerant på vårt nyhetsbrev, vilket utkommer 4-6 gånger per år. För dagliga uppdateringar, följ oss gärna på Facebook.

Cube Audio

 

Närvaro

Att hitta verkliga guldkorn i ständigt grumliga vatten har alltid varit en utmaning. Med jämna mellanrum så fastnar däremot något som blänker skarpt och tydligt ibland en mängd av andra gråa stenar. Det här är ett sådant fynd.

Cube Audio har utvecklat ett helt eget bredbandselement. Kanske känner ni igen konceptet där det också finns estetiska likheter med tyska Voxativ. Men här någonstans slutar likheterna. Bredbandselementet är förhållandevis stort och tungt med sina 8″ och 8 kg. Till skillnad mot de flesta andra högtalare av denna typ och storlek så är de också mer eller mindre fullregister, och går beslutsamt ända ned till 36Hz. De är också extremt lättdrivna (94dB), och drivs med fördel av en rörförstärkare (Lyric, Viva m.fl) eller andra lämpliga förstärkare av hög kvalitet (Spec, Enleum m.fl.).

Många vet vilken fantastisk innerlighet, närvaro och nerv som ett bredbandselement kan bjuda på. Flera av er har säkert också upplevt en viss tonal förflyttning åt det ljusare hållet kombinerat med en viss hårdhet och stramhet tidigare när inte allt i systemet verkligen stämmer. Cube är annorlunda. Här bjuds du på samma otroliga upplösning, transparens, dynamik och holografi. Men, du får också en mer balanserad och naturlig tonalitet, samtidigt som fyllighet i röster och tyngden i anslagen ökar och blir mer realistiska. Addera till detta en djupas vilket eliminerar behovet av en sub.

Det här är faktiskt inget mindre än en revolution. För vokal och akustisk musik så blir det svårligen bättre än så här. Men faktum är att de imponerar (nästan) lika mycket med pop och elektronisk musik.

6moons har givit Nenuphar sin allra finaste utmärkelse ”Lunar Eclipse Award” där AVShowrooms också har tilldelat dessa högtalare utmärkelsen ”Product of the year”.

Modellprogrammet kompletteras löpande där vi har modellerna Jazzon, Magus, Nenuphar V2 och Nenuphar Mini V2 för demonstration – allt efter rumsstorlek och ambitionsnivå. Alla erbjuder en upplevelse av högsta klass med ett väldigt högt pris- prestandaförhållande.

Läs gärna mer om Cube Audio på tillverkarens hemsida.


Cube Audio Nenuphar V2
Cube Audio F10 NEO + Fc8 element

Cube Jazzon

Jazzon | Nyhet

Jazzon bygger på ett nyutvecklat 10″ (F10 Select) element där man har lyckats att bibehålla de kvaliteter som gör Cube så speciella i en högtalare till ett betydligt mer tillgängligt pris. Detta i jämförelse med flaggskeppet Nenuphar där man använder sina allra finaste element (F10 Neo).

Känsligheten är fortsatt hög (90dB) vilket möjliggör användning utav en bred flora av tänkbara förstärkare. Vi har nått särskilt fina resultat i samspel med Enleum, Audio Hungary, Viva och Mastersound.

Här kan du läsa mer om Jazzon.


Cube Audio Nenuphar Mini V2 ifrån vårt showroom i Stockholm

Presentationer

https://www.youtube.com/watch?v=LRJNNzcJbMs

Tester och utmärkelser

Nenuphar Mini

 

No filtering what so ever, pure full-range: rarely has this minimalist approach worked so well as with the Nenuphar Mini. For pure music enjoyment, there is hardly anything more convincing.

Här kan du läsa hela testen (PDF – eng.) ifrån LP Magazine


https://youtu.be/Ma7dvPyr5T0

Nenuphar

 

A breakthrough product…

AV Showrooms har lärt känna Cube Audio Nenuphar på djupet under det senaste året, och är lika imponerande som vi. Om du söker en högtalare med högsta möjliga transparens och upplösning med total sömlöshet igenom hela frekvensområdet kombinerat med perfekt tajming så är Cube unika.

Läs gärna hela testen hos AV Showrooms

 

Cube Audio Lunar Eclipse Award 6moons

Lunar Eclipse Award | 6moons
6moons har tilldelat Cube Audio Nenuphar sin högsta och mycket sällsynta utmärkelse ”Lunar Eclipse Award” 2018.

Test hos Hifi Knights
”…one of the finest loudspeakers I’ve came across regardless of price and type”.

 

https://www.youtube.com/watch?v=XPMHtHGnbSQ

Product of the year | AVShowrooms
AVShowrooms besöker fler mässor och events än de flesta världen över varje år, och tilldelar toppmodellen Nenuphar utmärkelsen ”Product of the year”.


Priser

 • Bliss C, 79.000 kr (8 tums element)
 • Magus, 98.000 kr (8 tums element)

 

 • Nenuphar Mini Monitor V2, 139.000 kr (8 tums element)
 • Nenuphar Mini V2, 139.000 kr (8 tums element)

 

 • Jazzon, 89.000 kr (10 tums element) i svart eller vit finish
 • Jazzon, 109.000 kr (10 tums element) i fanér eller höglackad finish

 

 • Nenuphar Monitor V2, 189.000 kr (10 tums element)
 • Nenuphar V2, 189.000 kr (10 tums element)

 

 • Nenuphar Mini Basis, 269.000 kr (8 tums element + aktiv subwoofer)
 • Nenuphar Basis, 359.000 kr (10 tums element + aktiv subwoofer)

 

 • Sub 12 89.000 kr (aktiv subwoofer)
 • Sub 10 95.000 kr (aktiv subwoofer)

 


Vänligen kontakta oss för inbytesförslag och finansieringsmöjligheter.

Ikon_Ljud_Start

Kontakta oss för en pratstund | Boka ett personligt besök | Anmäl dig till Nyhetsbrevet | Följ oss på Facebook | Ring oss på 08 518 368 00