Nyhetsbrev tack!

Vårt nyhetsbrev håller dig uppdaterad med information om produktnyheter, reportage, utvärderingar, skivsläpp och andra godsaker.

Vi kommer endast att använda din e-post för direkt-
kontakt med dig, och aldrig lämna ut den till annan part.

Tack, snart börjar det roliga!

Välkommen som prenumerant på vårt nyhetsbrev, vilket utkommer 4-6 gånger per år. För dagliga uppdateringar, följ oss gärna på Facebook.

Cube Audio

Närvaro

Att hitta verkliga guldkorn i ständigt grumliga vatten har alltid varit en utmaning. Med jämna mellanrum så fastnar däremot något som blänker skarpt och tydligt ibland en mängd av andra gråa stenar. Det här är ett sådant fynd.

Cube Audio har utvecklat ett helt eget bredbandselement. Kanske känner ni igen konceptet där det också finns estetiska likheter med tyska Voxativ. Men här någonstans slutar likheterna. Bredbandselementet är förhållandevis stort och tungt med sina 8″ och 8 kg. Till skillnad mot de flesta andra högtalare av denna typ och storlek så är de också mer eller mindre fullregister, och går beslutsamt ända ned till 36Hz. De är också extremt lättdrivna (94dB), och drivs med fördel av en rörförstärkare (Lyric är fantastiska…) eller annan lågwattare av hög kvalitet (Spec, Lavardin m.fl.).

Många vet vilken fantastisk innerlighet, närvaro och nerv som ett bredbandselement kan bjuda på. Flera av er har säkert också upplevt en viss tonal förflyttning åt det ljusare hållet kombinerat med en viss hårdhet och stramhet tidigare när inte allt i systemet verkligen stämmer. Cube är annorlunda. Här bjuds du på samma otroliga upplösning, transparens, dynamik och holografi. Men, du får också en mer balanserad och naturlig tonalitet, samtidigt som fyllighet i röster och tyngden i anslagen ökar och blir mer realistiska. Addera till detta en djupas vilket eliminerar behovet av en sub.

Det här är faktiskt inget mindre än en revolution. För vokal och akustisk musik så blir det svårligen bättre än så här. Men faktum är att de imponerar (nästan) lika mycket med pop och elektronisk musik.

Under 2018 så har man fått 6moons allra finaste utmärkelse “Lunar Eclipse Award” liksom AVShowrooms utmärkelse “Product of the year”.

Modellprogrammet kompletteras löpande där vi har modellerna Magus, Nenuphar och Nenuphar Mini för demonstration – allt efter rumsstorlek och ambitionsnivå. Alla erbjuder en upplevelse av högsta klass med ett väldigt högt pris- prestandaförhållande.

Läs gärna mer om Cube Audio på tillverkarens hemsida.

Cube Audio Nenuphar
Cube Audio F10 neo + Fc8 element

Cube Audio Nenuphar Mini ifrån vårt showroom i Stockholm

Tester och utmärkelser

Nenuphar

Test hos AV Showrooms

“A breakthrough product…”.

AV Showrooms har lärt känna Cube Audio Nenuphar på djupet under det senaste året, och är lika imponerande som vi.

Om du söker en högtalare med högsta möjliga transparens och upplösning med total sömlöshet igenom hela frekvensområdet kombinerat med perfekt tajming så är Cube unika.

Cube Audio Lunar Eclipse Award 6moons

Lunar Eclipse Award | 6moons
6moons har tilldelat Cube Audio Nenuphar sin högsta och mycket sällsynta utmärkelse “Lunar Eclipse Award” 2018.


Test hos Hifi Knights
“…one of the finest loudspeakers I’ve came across regardless of price and type”.

Product of the year 2018 | AVShowrooms
AVShowrooms besöker fler mässor och events än de flesta världen över varje år, och tilldelar toppmodellen Nenuphar utmärkelsen “Product of the year” för 2018.


Priser

  • Bliss C, 65.000 kr (8 tums element)
  • Magus, 85.000 kr (8 tums element)

  • Nenuphar Mini Monitor, 129.000 kr (8 tums element)
  • Nenuphar Mini, 129.000 kr (8 tums element)

  • Nenuphar Monitor 169.000 kr (10 tums element)
  • Nenuphar, 169.000 kr (10 tums element)

  • Nenuphar Mini Basis, 239.000 kr (8 tums element + aktiv subwoofer)
  • Nenuphar Basis, 319.000 kr (10 tums element + aktiv subwoofer)

  • Sub 12 85.000 kr (aktiv subwoofer)
  • Sub 10 69.000 kr (aktiv subwoofer)


Vänligen kontakta oss för inbytesförslag och finansieringsmöjligheter.