Nyhetsbrev tack!

Vårt nyhetsbrev håller dig uppdaterad med information om produktnyheter, reportage, utvärderingar, skivsläpp och andra godsaker.

Vi kommer endast att använda din e-post för direkt-
kontakt med dig, och aldrig lämna ut den till annan part.

Tack, snart börjar det roliga!

Välkommen som prenumerant på vårt nyhetsbrev, vilket utkommer 4-6 gånger per år. För dagliga uppdateringar, följ oss gärna på Facebook.

Kroma Atelier


Kroma Atelier
 är en ung tillverkare uppbackad av både erfarenhet och en hel del nytänkande där ingen detalj har lämnats åt slumpen.

Högtalarkabinetten utgörs av Krion, ett kompositmaterial som påminner mycket om Corian, vilket erbjuder extremt hög densitet och materialtäthet. Krion är också formbart och flexibelt, vilket gör att man kan skapa valfria former utan onödiga skarvar etc.

Kroma undviker också metall så långt som det bara är möjligt (sa vi att ingenting har lämnats åt slumpen?) då man menar att de har en negativ inverkan på ljudet i förlängningen. Basportar och fötter är därmed gjorda i selekterat trä. Det finns dessutom inte en enda skruv av metall i högtalarna (!), inte ens för att fästa elementen i baffeln.

Komponent kvaliteten är högsta tänkbara, med element ifrån Purifi, ScanSpeak och Hiquphone samt interna komponenter ifrån Duelund och Mundorf.

Högtalarna är också mycket lättdrivna där stativhögtalaren Mimi exempelvis har en känslighet på >90B. Valet av förstärkare blir därmed mer eller mindre helt fritt.

Högtalarna går att få i vitt och svart med sidopaneler i kolfiber, trä eller lack alternativt valfri annan finish efter önskemål.

Utöver den fantastiska stativhögtalaren Mimi så har man nyligen introducerat två medelstora golvhögtalare – Thais och Stella. Tillsammans så täcker dessa tre modeller ett brett spektrum för de flesta behov och typiska Skandinaviska rum. För dig med ännu högre ambitioner så har man ytterligare fyra golvhögtalare i programmet hela vägen upp till flaggskeppet Turandot.

Varmt välkommen till oss för att uppleva dessa magiska musikförmedlare.

Läs gärna mer hos tillverkaren.

Kroma Audio

Kroma_Mimi_Xtreme

Kroma som musikförmedlare

Vi har under senare tid haft förmånen att bekanta oss närmare med Kromas stativhögtalare Mimi. En relativt kompakt 2-vägs högtalare med samma grundkonstruktion som hos de större syskonen med kabinett i Krion och interna komponenter av högsta kvalitet.

Det här är mycket speciella högtalare för verkliga musikälskare. En högtalare för dig som anser att närvaro och en i högsta grad levande helhetskänsla är mer avgörande för upplevelsen än någonting annat.

Kroma Mimi påminner om naturligheten och de organiska kvaliteterna hos Franco Serblins äldre Sonus Faber modeller (Electa Amator exempelvis – vilka skiljer sig en hel del ifrån dagens konstruktioner). Kombinera detta med renheten, snabbheten och dynamiken hos dagens mest högteknologiska högtalare, vilka ofta använder avancerade kabinettmaterial (inte sällan aluminium eller olika former av kompositer – eller som i Kromas fall – Krion) och du får en sällsynt och svårslagen kombination av kvaliteter.

Presentationen är generös, storskalig och homogen kombinerat med en naturlig värme, fyllighet och fysisk klangbotten hos röster och instrument. Mellanregistret har ovanligt fina tonala kvaliteter med vibrerande klangfärger där diskanten är diskret återhållen men full av liv när källmaterial kräver det. Basen är ovanligt kraftfull för storleken med en rik karaktär.

Det här är inte högtalare för dig som söker ett kirurgiskt analysinstrument som dissikerar inspelningen och skoningslöst avslöjar alla dessa brister och tillkortakommanden. Det är istället högtalare som har förmågan att förmedla musikens innersta väsen med en presentation som andas inlevelse och känsla.

Under de första veckorna hos oss så presenterade och demonstrerade vi Kroma Mimi för tre potentiella kunder på jakt efter högtalare i denna storlek och prisklass. En av dem föll pladask för dem och la en beställning på plats. Den andra ville redan efter ett par utvalda spår låna hem dem för vidare lyssning och utvärdering i sitt eget system. Den tredje kommer tillbaka för en andra lyssning inom kort…

Om du är nyfiken på en innovativ musikförmedlare som har lyckas med att förena insikt och musikalitet med en kombination av högteknologi och traditionellt hantverk så kan Kroma vara någonting för dig.

Varmt välkommen att kontakta oss för en personlig demonstration.


Tester och utmärkelser

Kroma Audio Mimi

Kroma Mimi

Kroma Audio has hit the mark with the Mimi. 

The inspiring and passionate character in particular is a relief when you compare it with the almost endless row of ’flawless’ factory products.

But don’t think that this Benjamin is voiced in all colors of the rainbow except the right one , because nothing could be further from the truth. 
No, the power of the Mimi lies in the natural credibility of the musical event. Within strikingly small dimensions, a very mature display full of color, scent and good taste is set down.

(Google översättning ifrån Holländska)

Hifi.nl har testat Kroma Mimi


Kroma Audio Julieta

Kroma Julieta

Hail to the lucky few blessed with the means to make her their own. Whilst that sadly excludes us, we shall remain sportingly envious of them!

6moons har testat Kroma Audio Julieta


High end mässan i München

Kroma Stella Xtreme

Stella Xtreme
| High End mässan i München 2022

Kroma Thais Xtreme + Mimi Xtreme

Thais + Mimi Xtreme
| High End mässan i München 2022

Kroma Mercedes

Kroma Mercedes
| High End mässan i München 2023

Kroma | High end mässan i München 2019

Kroma | High end mässan i München 2019

Priser

CLASSIC

 • Mimi (stativhögtalare), 109.000 kr
 • Mimi + stativ: 139.000 kr

 • Julieta (stativhögtalare – inkl. stativ): 450.000 kr
 • Norma (golvhögtalare): 850.000 kr
 • Turandot (golvhögtalare): 1890.000 kr


XTREME

 • Mimi Xtreme (stativhögtalare), 149.000 kr
 • Mimi Xtreme + stativ: 179.000 kr
 • Thais Xtreme (golvhögtalare), 269.000 kr
 • Stella Xtreme (golvhögtalare): 429.000 kr

 

SIGNATURE

 • Leonore (stativhögtalare), 219.000 kr
 • Leonore + stativ: 249.000 kr
 • Macbeth (stativhögtalare), 329.000 kr
 • Macbeth + stativ, 359.000 kr
 • Mercedes (golvhögtalare), 1.350.000 kr

 

Samtliga priser gäller med kabinett i helvit eller helsvart finish. Mot ett tillägg (10%) så kan du välja sidopaneler i champagne, titan, aluminium, valnötsrot, karbon eller med Vacasart motiv.

Här hittar du mer information.

Ikon_Ljud_Start

Kontakta oss för en pratstund | Boka ett personligt besök | Anmäl dig till Nyhetsbrevet | Följ oss på Facebook | Ring oss på 08 518 368 00