Nyhetsbrev tack!

Vårt nyhetsbrev håller dig uppdaterad med information om produktnyheter, reportage, utvärderingar, skivsläpp och andra godsaker.

Vi kommer endast att använda din e-post för direkt-
kontakt med dig, och aldrig lämna ut den till annan part.

Tack, snart börjar det roliga!

Välkommen som prenumerant på vårt nyhetsbrev, vilket utkommer 4-6 gånger per år. För dagliga uppdateringar, följ oss gärna på Facebook.

Stenheim

 
Nymodernism

Stenheim grundades år 2010 av fem unga Schweiziska ingenjörer. Fyra av dem tog med sig decennier av erfarenhet ifrån en av världens högst ansedda tillverkare – Goldmund. Den femte har en bakgrund inom Schweizisk klocktillverkning. Utifrån solid kunskap och en gemensam passion skapar man idag högtalare med en helt egen karaktär och framtoning.

På modellprogrammet finns referensmonitorn Alumine TWO, vilken kan kombineras med en basmodul för ett fullregistersystem av hög klass – Alumine TWO-THREE. Under mässan i München 2014 så lanserades en ny modell – REFERENCE STATEMENT. En i alla delar kompromisslös konstruktion, där målsättningen var att utmana den absoluta världseliten. I kölvattnet följde vidare ULTIME – en mäktig (240kg/st), lättdriven (96dB) golvhögtalare med 8 element per kanal. Under mässan i München 2016 så visade man för första gången Alumine FIVE – vilket kanske är Stenheims mest intressanta modell hittills.

Högtalarkabinetten tillverkas i aluminium med hög precision i tillpassning och konstruktion. Högtalarna är genomgående mycket lättdrivna och väl lämpade för drivning av rörförstärkare.

Stenheim demonstrerar ofta sina högtalare tillsammans med grannarna ifrån CH Precision under tillställningar och mässor. Högtalarna har ett minimalistisk och tidlöst formspråk väl lämpat för Skandinavisk interiör. Kabinettet går att få i 30 standardfärger eller i valfri färg för att passa en specifik interiör eller smakriktning.

Vi har stativhögtalaren Alumine TWO och Alumine FIVE för demonstration i våra showroom. Under våren 2019 så väntas även Alumine THREE – en helt nyutvecklad golvmodell. Det här är sällsynt dynamiska och engagerande musikförmedlare med en äkthet och karaktär som alltid känns naturlig, och aldrig tröttande. En modern högtalare för nutida hem och passionerade musikälskare som söker en elegant, kompakt och musikalisk lösning.

Välkommen att besöka oss för att uppleva dessa musikaliska precisionsinstrument närmare.

Stenheim Alumine 3

Alumine THREE

The Stenheim team has managed a master-stroke with its Alumines. These compact loudspeakers restitute music with a perfectly surprising command.

William Savignac | Test (Haute Fidelite)

The Stenheim Alumine was just plain fun in virtually every way…the Alumine is one of the most recommendable small speakers I have heard.

Art Dudley| Test (Stereophile)


Priser

  • Alumine TWO (stativhögtalare), 119.000 kr | Finns för demonstration
  • Alumine THREE, 340.000 kr | Finns för demonstration
  • Alumine FIVE (golvhögtalare), 590.000 kr | Finns för demonstration
  • Reference Ultime 2 (golvhögtalare), 1,490.000 kr | NYHET
  • Reference Ultime (golvhögtalare), 2.100.000 kr
  • Reference Statement, offert

Priser på stativ och tillbehör lämnas vid förfrågan.

Vänligen kontakta oss för aktuellt pris, inbytes- och finansieringsmöjligheter.