Nyhetsbrev tack!

Vårt nyhetsbrev håller dig uppdaterad med information om produktnyheter, reportage, utvärderingar, skivsläpp och andra godsaker.

Vi kommer endast att använda din e-post för direkt-
kontakt med dig, och aldrig lämna ut den till annan part.

Tack, snart börjar det roliga!

Välkommen som prenumerant på vårt nyhetsbrev, vilket utkommer 4-6 gånger per år. För dagliga uppdateringar, följ oss gärna på Facebook.

Vertere

Ärlighet varar längst

Touraj Moghaddam är ingen duvunge. Efter 25 års erfarenhet ifrån Roksan (där han utvecklade sin första kommersiella skivspelare redan 1984 – Roksan Xerxes) så ville han hitta en ny plattform för innovation och utveckling. Vertere blev snart verklighet, vilka idag utvecklar kablar, skivspelare och tonarmar.

Kabelserien Pulse innehåller fyra nivåer, där HB utgör den allra mest ambitiösa.

Skivspelarprogrammet utökades helt nyligen till fyra modeller, ifrån den nya DG-1 vidare till MG-1, SG-1 och referensen RG-1. Verken är uppbygda av isolerade skikt i form av individuellt dämpade plattformar av akrylglas med ett lika elegant som avancerat system för resonanshantering. Resultatet är smart och effektivt i syfte att uppnå en äkta musikalisk upplevelse utan oönskade färgningar.

Verteres tonarmar tillhör toppskiktet. Reference Tonearm är en av världens mest ambitiösa och är resultatet av en livstid av kunnande och expertis med extrema toleranser och materialval. Resultatet talar för sig självt, där denna tonarm etablerat sig i det absoluta toppskiktet sedan lanseringen. Extrema referensprojekt gynnar i förlängningen även mer tillgängliga modeller, så också i det här fallet, där SG-1 Tonearm har fått ta del av mycket av det man har lärt sig under utvecklingen av referensmodellen.

Vertere erbjuder med sin kombination av drivverk, tonarmar, motorstyrning och tillbehör kompletta lösningar för uppspelning av vinyl riktad till de mest kräsna entusiasterna. Det här är skivspelare som förenar avancerad teknologi och genuinitet med enkelhet under uppsättning, kalibrering och handhavande där tekniken aldrig tillåts komma i vägen för musiken och lyssnandet.

Läs gärna artikeln och intervjun med Touraj Moghaddam hos Audio Esoterica.

Vi har ett komplett program av kablar, utvalda skivspelare och tonarmar på plats för demonstration!

Vänligen kontakta oss för mer information.

Vertere DG-1
Vertere DG-1

Vertere DG-1 | Nyhet

DG-1 är en av årets mest efterlängtade och efterfrågade produkter hos oss. Detta är en helt nyutvecklad spelare och tonarm ifrån grunden, vilken går att få som ett färdigt paket (plug and play) om man så vill inklusive pickup. Eller så monterar du (eller vi) någonting bättre, där denna plattform kommer att ge mycket goda förutsättningar även för riktigt fina pickuper. 

Om du har tröttnat på de gamla vanliga plankorna och vill gå upp en nivå för att få något betydligt mer gediget och speciellt så behöver du inte leta längre.


Vertere Pulse-Redline
Vertere Pulse-Redline

Vertere Redline | Nyhet 2019

Vertere Redline följer samma grundprinciper som Pulse-R serien en nivå upp i hierarkin ifrån Vertere i en mer tillgänglig prisklass. Kablarna har dubbla skärmar med sju individuella ledare per kanal med helt egenutvecklade kontakter av mycket hög kvalitet. Redline representerar en ny generation kablar med en exceptionell renhet, neutralitet och dynamik som utmanar det allra bästa i klassen idag.

I Redline serien hittar vi signalkablar (RCA/XLR), tonarmskablar (RCA/XLR/DIN) och nätkablar.


Vertere – en introduktion

Mannen bakom Vertere – Touraj Moghaddam – berättar om filosofin bakom konstruktionerna och uppbyggnaden av hans fantastiska skivspelare, tonarmar och kablar.

Skivspelare och tonarmar


Grundfilosofi


Kabeldesign


Kablarnas funktion och värde


Touraj Moghaddam

“The complexities of simplification”

Hifi Critic har träffat Verteres grundare. Här kan du läsa hela intervjun (PDF) med Touraj Moghaddam.


Tester och utmärkelser

MG-1 (drivverk) + SG-1 (tonarm) + PHONO-1 (RIAA)

This is one of the most confident vinyl front-ends you can buy, and not just ‘at the price’.

Test hos Hifi+ | Alan Sircom

MG-1 (drivverk) + SG-1 (tonarm)

En lika lyckad konstruktion sett till ljudet som handhavandet och utseendet: ibland det tjusigaste vi har haft på redaktionen!

Test hos Hifi & Musik (PDF) | Mats Meyer-Lie

RG-1 (drivverk) + SG-1 (tonarm)

There’s something so very right about the Vertere RG-1 turntable with the SG-1 arm that it makes me wonder how the hell I’m going to afford this combination.

Test hos Hifi+ | Alan Sircom

Reference tonarm

It’s clear that it is a milestone product…

Test hos Mono & Stereo

Beskrivning

Vänligen besök tillverkaren för mer information och en översikt av produktutbudet.

Uppmärksamhet

Hos Vertere hittar ni en komplett förteckning över recensioner.

Videos

Du hittar flera filmer om Vertere på vår Youtube-kanal.

Priser

Vänligen kontakta oss för aktuella priser, inbytes- och finansieringsmöjligheter.