Nyhetsbrev tack!

Vårt nyhetsbrev håller dig uppdaterad med information om produktnyheter, reportage, utvärderingar, skivsläpp och andra godsaker.

Vi kommer endast att använda din e-post för direkt-
kontakt med dig, och aldrig lämna ut den till annan part.

Tack, snart börjar det roliga!

Välkommen som prenumerant på vårt nyhetsbrev, vilket utkommer 4-6 gånger per år. För dagliga uppdateringar, följ oss gärna på Facebook.

Balanced Audio Technology (BAT)


Balanced Audio Technology (BAT)
tillhör en handfull av de mest välrenommerade amerikanska tillverkarna sedan flera decennier tillbaka. På programmet hittar man en komplett uppsättning elektronik – både transistor- och rörbaserad – allt efter behov och preferenser.

Vad är det då som utmärker BAT? Om vi börjar med det viktigaste – musikåtergivningen – så erbjuder förstärkarna en kraftfull och generös ljudbild med kropp, textur och värme. Det här är produkter som förmedlar en känsla av naturlighet, inlevelse och helhet snarare än analytisk, kirurgisk precision.

Samtliga av BAT’s produkter är precis som namnet avslöjar – äkta balanserade. Lösningarna är också i högsta grad puristiska, vilket ibland annat innebär kortast möjliga signalvägar, liksom att förstärkarna endast använder ett eller två förstärkningssteg. Bakom lösningarna hittar vi en mytomspunnen konstruktör vid namn Victor Khomenko med ett förflutet som ingenjör inom den ryska militären. Byggkvaliteten saknar i det närmaste motstycke, där “bullet proof” bäst beskriver konstruktionerna. Victor använder och föredrar genomgående 6C33C triod-drivrör i sina rörkonstruktioner, detta till skillnad mot många av konkurrenterna som bygger sina lösningar kring de vanligare KT120/KT150. Förstärkarna har också auto-bias samt intelligent monitorering av statusen på rören, där LED-indikatorer visar när det är dags att byta ut ett rör. Resultatet är välljud, pålitlighet och enkelhet via produkter av högsta tänkbara kvalitet.

Samtliga modeller är tillgängliga i silver eller svart. Förstegen har givetvis fjärrkontroll, och kan även fås med integrerade RIAA-förstärkare.

Under 2020 – 2021 så revideras hela modellprogrammet ifrån BAT där de nya referensprodukterna i REX-serien är först ut.

Vänligen kontakta oss för mer information, demonstration och hemlån.

BAT Rex 3

BAT Rex 3 Mono Block Power Amp

Produkter

Vänligen besök Balanced Audio Technology för mer information och en översikt av produktutbudet.

Uppmärksamhet

Vänligen besök Balanced Audio Technology för att ta del av tester för respektive modell.

Priser

Integrerad förstärkare

  • VK3000SE (rörhybrid), 89.000 kr

Försteg

  • VK-33SE (rör), 109.000 kr
  • VK53SE (rör), 165.000 kr
  • REX 3 (rör), 329.000 kr | NYHET

Slutsteg

  • VK-56SE (rör), 75.000 kr
  • VK-76SE (rör), 155.000 kr
  • VK-255SE (transistor), 95.000 kr
  • VK-655SE (transistor), 179.000 kr
  • REX 3 Power (rör) – stereo, 219.000 kr
  • REX 3 Power (rör) – mono, 429.000 kr | NYHET

Vänligen kontakta oss för aktuella priser, inbytes- och finansieringsmöjligheter.