Nyhetsbrev tack!

Vårt nyhetsbrev håller dig uppdaterad med information om produktnyheter, reportage, utvärderingar, skivsläpp och andra godsaker.

Vi kommer endast att använda din e-post för direkt-
kontakt med dig, och aldrig lämna ut den till annan part.

Tack, snart börjar det roliga!

Välkommen som prenumerant på vårt nyhetsbrev, vilket utkommer 4-6 gånger per år. För dagliga uppdateringar, följ oss gärna på Facebook.

PS Audio

 

PS Audio är idag en av de mest framträdande tillverkarna på den högre nivån, där målet är att erbjuda strömrening, elektronik och högtalare med högsta möjliga kvalitet och prestanda i prisklassen. Eller ”affordable high-end” om man så vill.

Resan började redan på 70-talet under ledning av Paul McGowan, där man idag har ett komplett utbud av strömrenare, digitala källor, förstärkare och högtalare.

Vi har större delen av PS Audios utbud tillgängligt hos oss i Stockholm.

Välkommen att kontakta oss för provlyssning och hemlån över hela landet!

 

PS Audio

PS Audio FR20

Nyhet | Aspen FR20

I kölvattnet efter den betydligt större FR30 så är nu det mindre syskonet FR20 här.

FR20 delar samma grundkoncept i form av en helt nyutvecklad högtalare men i en betydligt mer lättplacerad och rumsvänlig form. Utmärkande för FR20 är motsvarande bandelement för diskant och mellanregister som hos den större FR30 kombinerat med två aktiva baselement och passiva radiatorer per sida.

Här kan du läsa mer om Aspen FR20.

The FR20 joins the ranks of a rare handful of true full-range speakers that can honestly cover the frequency range of 28Hz to beyond 20kHz with grace, dynamics, slam, and low distortion.

Specifikation

PS Audio FR20

PS Audio FR20

PS Audio FR20

PS Audio FR20 ifrån vårt showroom i Stockholm.


PS Audio Direct Stream DAC MK2

Nyhet | DirectStream DAC MK2

PS Audio lanserar nu efter lång och tålmodig väntan uppföljaren till en utav de allra mest uppskattade och hyllade DAC:arna på marknaden.

Sedan introduktion för drygt åtta år sedan så har föregångaren DirectStream varit något av en referenspunkt i prisklassen. Denna har också uppdaterats löpande i linje med PS Audios filosofi att erbjuda digitalprodukter som fortsätter att ligga i framkant under många år.

Med DirectStream MK2 så har man tagit ett nytt helhetsgrepp om den känsliga digitala till analoga omvandlingen.

Uppdateringarna innefattar ibland annat en ny och kraftfullare FPGA baserad konverterings- och upsamplingsmotor där man även fortsättningsvis kommer att lansera (kostnadsfria) uppgraderingar av mjukvaran löpande.

Samtliga in- och utgångar är numera galvaniskt isolerade i syfte att minimera störningsnivåerna. Man har också utvecklat ett nytt utgångssteg samt förbättrat volymhanteringen för dig som vill ansluta din DAC direkt till ett slutsteg eller aktiva högtalare.

Unlike the vast majority of high-end DACs based on off-the-shelf IC technology, DirectStream MK2 is handwritten, discrete, galvanically isolated, perfection-based conversion that uncovers all the missing information hiding in your digital audio media. CDs, streaming audio, high-resolution PCM or DSD based media are expertly upsampled in the DirectStream MK2 to twenty times DSD rate and output as pure analog directly into your amplifier or preamplifier.

Här kan du läsa mer om DirectStream DAC MK2 vilken vi har för permanent demonstration och hemlån.

 

 

PS Audio Direct Stream DAC MK2

PS Audio Direct Stream DAC MK2


Aspen FR30
Aspen FR30

Nyhet | Aspen FR30

Aspen FR30 är ett tydligt statement ifrån PS Audio efter flera års utveckling, vilka även lägger grunden för fler serier och mindre modeller framöver.

FR30 är en fullstor golvhögtalare vars formgivning och golvstativ hjälper till att ge den ett lättare och elegantare uttryck trots sin storlek och massa. Högtalarna är bestyckade med egenutvecklad magnetostatiska element för diskant och mellanregister kombinerat med fyra aktiva och lika många passiva 8″ baselement på fronten och sidorna av högtalaren. Det övre segmentet och elementen är placerade i en separat låda avkopplad ifrån bassektionen.

Our goals for the FR30 were to design and build a state-of-the-art full-range loudspeaker with extraordinarily low distortion, effortless reproduction, seamless tonality, and exquisite beauty.

Här kan du läsa mer om Aspen FR30.

Specifikation

Color Options Pearl White, Sable Black
Enclosure Type Two piece – Sealed upper cabinet mid-tweeter module, Passive radiator lower cabinet (4 10” side-firing passive radiators)
High Frequency Transducer 2 x 2.5” planar magnetic with Teonex diaphragm
Mid Frequency Transducer 10” planar magnetic with Teonex diaphragm
Low Frequency Transducer 4 x 8” woofers, cast frame, aluminum cone, 12lb advanced magnet structure
Crossover Frequency 400 Hz, 2500 Hz – LR4
Sensitivity (2.83V @ 1M) 87 dB
Nominal Impedance 4 ohm (3.2 ohm minimum impedance)
Recommended Amplifier Power 100-600W
Frequency Response 28Hz-20kHz (-6dB)
Dimensions (HxWxD) 60.5” x 16” x 25.75” with base (10” width not including base)
Net Weight 230 lbs (104.5 kg)

PS Audio Aspen FR30 – våra första intryck!

Aspen FR30 är en högtalare som har varit under utveckling under flera år nu och som har blivit något av ett prestigeprojekt ifrån Paul & co hos PS Audio.

Det här är en stor högtalare som också spelar riktigt stort – vilket man ska kunna förvänta sig. Det generösa bandelementet för det viktiga mellanregistret ger en alldeles speciell närvaro och realism till röster och instrument inom detta känsliga område. Användningen utav både en framåtriktad och en kompletterande bakåtspelande diskant ger också en ovanligt luftig återgivning med rymd och släpp i övre register. Detta skapar en övertygande upplevelse av rum och atmosfär. Basåtergivningen är också snabb, djup och distinkt.

Helhetsupplevelsen är välbalanserad där de olika elementen samspelar oväntat fint. Tonaliteten är neutral med ett uns av naturligt värmetillskott (vilket man ofta upplever hos PS Audio).

En stor och hög högtalare som den här målar upp en magnifik ljudbild i alla dimensioner där lyssningsavståndet blir avgörande för att scenen ska få rätt proportioner och placering i höjdled allra särskilt. Om du kommer för nära högtalarna så är risken att övre register hamnar för högt upp i ljudbilden. Här så krävs det troligen ett lyssningsavstånd på åtminstone 3m för att få rätt upplevelse i de flesta sammanhang.

Högtalarna (88 dB/~4 ohm) ställer vissa krav på drivkraft där de inledande lyssningarna med Boulders integrerade förstärkare 866 ger mersmak och direkt känns som en riktigt fin kombination. Boulder ger en stabil, kraftfull, ren och dynamisk återgivning där man inte direkt saknar mer kraft trots utmaningarna i vårt stora lyssningsrum.

Om du söker en fullstor fullregisterhögtalare utan några egentliga begränsningar sett till skala, djup och dynamik och har elektronik på motsvarande nivå med tillräcklig drivkraft så bör Aspen FR30 ligga högt upp på listan av kandidater.

Paul & co planerar redan för en större modell (!) liksom åtminstone två mindre. Närmast kommer en golvversion med färre baselement och motsvarande bandelement för mellanregister och diskant.

Vi kommer att återkomma till Aspen FR30 löpande under året där vi också planerar för ett dedikerat event hos oss under Aug/Sep med fokus på dessa väldigt speciella högtalare.

PS Audio Aspen R30


PS Audio PerfectWave SACD Transport
PS Audio PerfectWave SACD Transport (PST)

PS Audio PST | Nyhet

PerfectWave SACD Transport

Den här såg vi inte riktigt komma. Att en ny CD-transport var på väg visste vi. Att denna även fortsättningsvis skulle kunna spela SACD och lagrad musik (via USB) visste vi däremot inte.

I likhet med tidigare så kan du alltså avspela alla diskformat inklusive SACD med möjlighet att skicka vidare och avkoda DSD lagret ifrån dessa skivor över I2S till PS Audio Directstream DAC.

En central nyhet i jämförelse med tidigare modell vilken ska påverka ljudkvaliteten på ett märkbart sätt är den galvaniska avskiljningen av utgångssteget.

Här kan du läsa mer om PS Audio PST hos PS Audio.

…och mer om vad Paul McGowan (CEO) tänker om den.


PS Audio Strata
PS Audio Strata | Integrerad förstärkare med streamer och DAC

PS Audio Strata | Nyhet

Äntligen så lanserar PS Audio en integrerad förstärkare i den populära Stellar serien.

Strata kombinerar ett analog försteg med ett kraftfullt slutsteg (100W/8Ohm) tillsammans med en DAC (PCM/DSD) och streamer med möjlighet att ansluta både via nätverkskabel (Ethernet) och över ditt Wi-Fi nätverk hemma. Allt i samma låda, där du bara behöver ansluta dina digitala och analoga källor tillsammans med dina högtalare för att få ett komplett och elegant system för alla dina behov.

Detta är kanske årets mest efterlängtade produkt för dig som vill ha en enkel och välljudande lösning med de egenskaper och kvaliteter som PS Audio har gjort sig kända för.

Här kan du läsa mer om Stellar Strata och här hittar du en fullständig specifikation.


PS Audio Stellar 1200
PS Audio Stellar M1200

PS Audio Stellar M1200 | Nyhet

Det här är speciellt.

PS Audio lanserar nu ett par kraftfulla (!) monoblock i sin populära Stellar serie, vilka lämnar hela 600W i 8Ohm och 1200W i 4Ohm med förmågan att driva allt och lite till.

Som om inte det var nog så har man skapat en hybridkonstruktion som börjar med ett rör i ingångssteget (vilken till stor del bidrar med grundkaraktären hos förstärkarna) där den fortsatta Klass D förstärkningen ger kraft och kontroll oavsett högtalarlast.

Kraft och finess helt enkelt.

Här kan du läsa mer om Stellar M1200.


PS Audio Stellar Phono
PS Audio Stellar Phono
PS Audio Stellar Phono

PS Audio Stellar Phono | Nyhet

PS Audios första produkt – vilken hjälpte till att lägga grunden för företagets framgångar – var ett RIAA-försteg. Året var 1975. Nu lanserar PS Audio sitt mest ambitiösa RIAA-försteg någonsin, vilket kompletterar den fantastiskt fina och välljudande Stellar-serien.

Stellar Phono hanterar både MM och MC-pickuper med dubbla ingångar och separata inställningar vilket möjliggör användning av två tonarmar och/eller pickuper parallellt. Alla inställningar är också tillgängliga via den medföljande fjärrkontrollen där du enkelt kan optimera presentationen ifrån din lyssningsposition.

  • Fullt diskret uppbyggnad i Klass A
  • Stöd för både MM och MC pickuper
  • Justerbar förstärkning (gain) för MM: 44,50,56db. Ingångsimpedans 47K.
  • Justerbar förstärkning (gain) MC: 60, 66, 72db. Ingångsmpedans: 66, 100, 200, 47K.

 

Här kan du läsa mer om PS Audio Stellar Phono.


Darren Myers berättar mer om Stellar Phono…

 

https://www.youtube.com/watch?v=y_npb4qqbcE

PS Audio Stellar Power Plant P3 | Nyhet

Under hösten 2018 lanserades en ny generation strömrenare ifrån PS Audio i den populära PowerPlant serien – P12, P15 och P20. Nu kommer en mycket efterfrågad modell även i Stellar-serien kallad Power Plant P3 till ett mer tillgängligt pris.

De första enheterna är beställda, där en första leverans väntas under April 2019.

Här kan du läsa mer om PS Audio Stellar Power Plant 3.

PS Audio Stellar Power Plant 3

 

PS Audio P2o, P15 och P12

PS Audio har inte sparat på krutet när man nu lanserar sin största och kraftigaste strömhanterare någonsin – PowerPlant P20. Eller som man själv uttrycker det: ”The P20 Power Plant is the next step in power regeneration, offering lower distortion, lower output impedance, more output devices and greater current capacity than any product on the market.”

I serien så ingår även P3, P12 och P15.

Här kan du läsa mer om Power Plant serien ifrån PS Audio.

PS Audio P20

PS Audio Stellar

PS Audio lanserar en helt ny uppsättning produkter kallad Stellar. Serien består av en kombinerad DAC/Försteg (Gain Cell), ett stereoslutsteg (S300) och ett par monoslutsteg (M700). Den nya serien placerar sig på motsvarande nivå som NuWave DSD och under DS och BHK-serierna.

Här kan du läsa mer om Stellar serien ifrån PS Audio.

Fråga Paul

https://www.youtube.com/playlist?list=PLd_UBKioKrnbZl15gpk7pcDDvBrGLCCnr
Fråga Paul – han vet (nästan) allt.

Hur hinner han med? Efter att häromåret ha introducerat webbmagasinet Copper, så har PS Audios Paul McGowan nu även lanserat sin egen YouTube kanal, där han bjuder på kunskap och erfarenheter efter flera decennier i branschen. Både intressant och givande – vi lovar.

Tester & Utmärkelser

PS Audio Aspen FR30 Hi-Fi News

PS Audio Aspen FR30


Hi-Fi News har publicerat en tidig test utav PS Audios nya högtalare Aspen FR30, vilken får ett ovanligt fint omdöme!

”…the Aspen FR30 speakers are nothing short of remarkable, setting new standards of focus, openness, weight and control at this price and above.”

”The build and finish are as immaculate as the sound, the unusual styling works remarkably well in the room, and the listening experience is a revelation”

”If you’re in the market for speakers in this sector, listen to them – they’re a bargain.”

 

Här kan du läsa hela testen hos Hi-Fi News.

 

PS Audio Strata

Stellar Strata | integrerad förstärkare
”If you are looking for a comfortable, space-saving and sonically outstanding all-in-one solution, you should definitely give the Stellar Strata a listen.”

Test hos Litemagazine


Stellar M1200 | monoslutsteg
The best of both worlds? I think it just might be.

Test hos Hi-Fi News


Stellar Phono
Treffer du planken med resten av anlegget slik som jeg gjorde med PS Audio Stellar Phone, vil den vise seg som en fantastisk platespillerforsterker. Uansett pris.

Test hos Stereo+


Stellar Phono
I recommend a listen to the Stellar to anyone in the market for a new phono preamp, regardless of price. I don’t think I’ve ever written that.

Test hos Stereophile (Michael Fremer)


DirectStream Memory Player + DAC
The last digital front end you will ever need

Test hos Hifi News (PDF) | Outstanding product

DirectStream Memory Player
PS Audio has designed a disc player that will reinvigorate the life of large CD and SACD collections with exceptional sonic performance.

Test hos Audiostream | Greatest bits

DirectStream DAC
…the PS Audio DirectStream DAC is one of the best products of its kind.

Test hos STEREO (PDF) | Outstanding, 100%

DirectStream DAC
Easily the best DAC I’ve had in my system.

Test hos The Absolute Sound (PDF) | Vade Forrester | Product of the year 2014

DirectStream DAC
The DS is a game changer…

Test hos Audiophilia | Karl Sigman | Star component

Power Plant P10
”This versatile, high-output mains regenerator thoroughly earns its place at the head of PS Audio’s place at the head of PS Audio’s latest range. There’s good reason to suppose that with most audio equipment it will have an effect ranging from positive to positively startling. Notably fine value too.”

Test hos Hi-fi News | Keith Howard | Outstanding product

Power Plant P10
”I cannot recommend these products enough! Very well engineered, aesthetically pleasing, and packed with features”

Test hos Positive Feedback | Pete Davey


Priser

Aspen FR30 (golvhögtalare), 398.000 kr
Aspen FR20 (golvhögtalare), 269.000 kr

Stellar Gain Cell DAC (analogt försteg med DAC), 29.000 kr
Stellar Strata (integrerad förstärkare med streaming + DAC, 200W/8Ohm, 49.000 kr | NYHET
Stellar Stereo 300 (stereoslutsteg; 140W/8Ohm), 29.000 kr
Stellar Mono 700 (monoslutsteg; 350W/8Ohm), 49.000 kr/par
Stellar Mono 1200 (monoslutsteg – rörhybrid, 600W/8Ohm), 95.000 kr | NYHET
Stellar Phono (RIAA), 35.000 kr | NYHET

DirectStream DAC MK2, 109.000 kr | NYHET
PerfectWave SACD Transport
, 89.000 kr

BHK Signature Preamp (försteg), 90.000 kr
BHK Signature 250 (stereoslutsteg), 119.000 kr
BHK Signature 300 (monoslutsteg), 229.000 kr/par
BHK Signature M600 (monoslutsteg), 449.000 kr/par

Power Plant P20, 135.000 kr
Power Plant P15, 105.000 kr
Power Plant P12, 79.000 kr
Stellar Power Plant 3, 39.000 kr

Dectet (strömfördelare), 10.900 kr

PerfectWave AC12 (nätkabel), från 10.900 kr (1m)
PerfectWave AC5 (nätkabel), från 3.900 kr (1m)
PerfectWave AC3 (nätkabel), från 1.900 kr (1m)

Sprout 100 (integrerad förstärkare m. DAC, RIAA, hörlursförstärkare m.m.), 9.900 kr

Vänligen kontakta oss för aktuella priser, inbytes- och finansieringsmöjligheter.

Ikon_Ljud_Start

Kontakta oss för en pratstund | Boka ett personligt besök | Anmäl dig till Nyhetsbrevet | Följ oss på Facebook | Ring oss på 08 518 368 00