Nyhetsbrev tack!

Vårt nyhetsbrev håller dig uppdaterad med information om produktnyheter, reportage, utvärderingar, skivsläpp och andra godsaker.

Vi kommer endast att använda din e-post för direkt-
kontakt med dig, och aldrig lämna ut den till annan part.

Tack, snart börjar det roliga!

Välkommen som prenumerant på vårt nyhetsbrev, vilket utkommer 4-6 gånger per år. För dagliga uppdateringar, följ oss gärna på Facebook.

Qualio Audio

 

Qualio Audio

 
Qualio Audio är en ny tillverkare grundad utav konstruktörerna bakom välkända Cube Audio.

Det här är exceptionella högtalare med en ljud- och byggkvalitet som vi sällan eller aldrig har upplevt i prisklassen tidigare.

Hos Qualio IQ så förenar man ett bandelement (Mundorf AMT) och ett dynamiskt element (SB Acoustics) i en öppen baffel (dipol) konstruktion kombinerat med en basreflexlåda där man använder ett 9,5″ (SB Acoustics) element per sida. Konstruktionskvaliteten är genomgående väldigt hög med element och komponenter ifrån Mundorf, Jantzen, SB Acoustics med flera.
 
Högtalaren går att få i valfri färg i matt eller högblank finish alternativt i fanér efter önskemål.

Läs gärna mer hos tillverkaren.
 

Qualio Audio IQ

Våra tankar

Vi sprang för första gången på Qualio i ett utav de många varma och trånga hotellrummen under förra årets mässa i Warzava. Längs med långa mattäckta korridorer fyllda av ändlösa mängder rörförstärkare och rustika högtalare ifrån otaliga lokala småtillverkare så var det här ett rum som stack ut, och det ordentligt.

Så snart jag lyckades knipa den åtråvärda platsen i sweetspot så blev jag sittande länge med ett leende på läpparna. Det här var en högtalare som greppade tag direkt och fick alla känselspröt att reagera instinktivt.
 
Utan att veta mer eller bättre så visste jag inte där och då att Qualio var en nysatsning av en konstruktör som vi faktiskt känner väl sedan tidigare då han (Grzegorz Rulka) även är hjärnan bakom numera väletablerade Cube Audio. En tillverkare som vi uppskattar mycket och har haft i sortimentet i närmare fem år nu.
 
Trots ett i sammanhanget förvånansvärt lågt pris så använder man här element av allra högsta kvalitet ifrån Mundorf (AMT diskant) och SB Acoustics (mellanregister- och baselement) samt komponenter i delningsfilter och terminaler ifrån storheter som Mundorf, Jantzen och WBT.
 
Diskant- och mellanregisterelement sitter som ni ser monterade i en plexiglasskiva (öppen baffel) på toppen av en basreflexlåda. Enkelt och elegant.
 
Hur spelar dem då?
 
Om du värderar klarhet, öppenhet, luftighet, holografi och den totala befrielsen ifrån lådljud inom det känsliga mellanregistret och uppåt så är det här en högtalare i särklass. Den är också pigg, kvick och energisk där musiken ges liv och drama med exakthet och precision. Helhetskänslan är ett klart och öppet fönster mot musiken utan hinnor eller filter.
 
Qualio är inte lika lättdrivna som Cube, och inte heller riktigt lika kräsna, där man kan nå väldigt fina resultatet med alltifrån Klass D till transistorbaserade förstärkare av god kvalitet liksom något kraftigare rörförstärkare om man föredrar det.
 
 

Specifikation (Qualio Audio IQ):
 
Height: 102 cm / 40.2”
Width: 38,5 cm / 15.2”
Depth: 31,5 cm / 12.4”
Weight: 32 kg / 70 lbs
Impedance: 4 Ω
Bandwidth: 30 Hz – 31 kHz
Efficiency: 89 dB
 

 


Priser

Qualio Audio IQ, 85.000 kr

Priset gäller matt vit eller svart finish. Vänligen kontakta oss för priser på fanér och/eller högblank finish.

 

Vi reserverar oss för valutaförändringar eller plötsliga prisjusteringar ifrån våra leverantörer.

Ikon_Ljud_Start

Kontakta oss för en pratstund | Boka ett personligt besök | Anmäl dig till Nyhetsbrevet | Följ oss på Facebook | Ring oss på 08 518 368 00