Nyhetsbrev tack!

Vårt nyhetsbrev håller dig uppdaterad med information om produktnyheter, reportage, utvärderingar, skivsläpp och andra godsaker.

Vi kommer endast att använda din e-post för direkt-
kontakt med dig, och aldrig lämna ut den till annan part.

Tack, snart börjar det roliga!

Välkommen som prenumerant på vårt nyhetsbrev, vilket utkommer 4-6 gånger per år. För dagliga uppdateringar, följ oss gärna på Facebook.

25th of april

Sevärt på YouTube


Antalet tyckare och tänkare på YouTube blir allt fler. Här möts branschprofiler med livslång erfarenhet och skakiga mobilkameror med ambitiösa entusiaster och proffs som lever på sin kanal.

Vi har tittat, sållat och sorterat där vi har samlat 10 stycken YouTube kanaler som vi gärna rekommenderar.

Vilka är dina favoritkanaler?


Steve Guttenberg Audiophiliac

Med gedigen erfarenhet och ett förflutet som recensent hos ibland annat CNET och Stereophile liksom Hi-Fi återförsäljaren Sound By Singer i New York så har Steve Guttenberg förstått att ett intressant innehåll och frekventa uppdateringar är nyckeln till framgång, där han idag har fler följare än de flesta med fokus på high-end audio.

Steve blandar etablerade sanningar med nya insikter på ett väldigt lättillgängligt sätt i sina videos, där han också gör besök hos entusiaster och träffar intressanta tillverkare på hemmaplan (USA) med jämna mellanrum.

Här hittar du kanalen Steve Guttenberg Audiophiliac


PS Audio

Få har missat Paul McGowans videokavalkad under senare år där han på relativt kort tid har etablerat sig ordentligt med ett aldrig sinande flöde av innehåll och dagliga uppdateringar.

Paul bjuder på kunskap och anekdoter ifrån sina decennier av erfarenhet ifrån branschen som grundare av PS Audio. Tittarfrågor blandas med historiska händelser ur Pauls liv liksom uppdateringar kring vad som händer hos PS Audio.

Här hittar du kanalen PS Audio


Analog Planet

Vinylgurun Michael Fremer bjuder på enklast möjliga produktionskvalitet med en salig blandning av timslånga oklippta mässreportage, recensioner och djupgående vinylanalyser. Alltid med sin typiska charm och humor.

Här hittar du kanalen Analog Planet


John Darko

En av de starkast lysande stjärnorna som når allt fler är John Darkos kanal vilken onekligen känns som en frisk och modern fläkt.

Med ett öppet sinne och ett ständigt ifrågasättande av både gamla och nya sanningar så förmedlar John ärliga och trovärdiga insikter ifrån branschen blandat med recensioner – ofta av moderna och tidsenliga produkter i form av nätverksspelare, aktiva högtalare m.m.

Här hittar du kanalen John Darko


Scot Hull

Som nykomling på YouTube så har Scot inlett sin närvaro på den rörliga plattformen på ett väldigt övertygande sätt. Till vardags redaktör hos The part-time audiophile så diskuterar han klassiska frågeställningar som kablarnas påverkan och vad som är bäst – analoga eller digitala källor – med en insikt och slutledningsförmåga som övertygar. Vi ser fram emot fortsättningen ifrån en man med stor auktoritet och kunnande.

Här hittar du kanalen Scot Hull


AV Showrooms

Peter Breuinger och AV Showrooms var tidigt ute med att bevaka de stora high-end mässorna världen över. På relativt kort tid så har kanalen vuxit till att bli dominerande med ett omfattande innehåll där korta nedslag i rummen på mässorna blandas med recensioner och intervjuer.

Här hittar du kanalen AV Showreports

Hos systerkanalen AVequipmentReviews så hittar du även mer fokuserade och djuplodande recensioner.


Pursuit Perfect System

Pursuit Perfect System är en ambitiös och snabbväxande kanal med fokus på mässreportage och recensioner. Ofta omfattande och seriöst med värdefull fördjupning.

Här hittar du kanalen Pursuit Perfect System


Vinyl Rewind

”Vinyl Rewind is dedicated to preserving an analogue lifestyle in the digital age.”

Skivrecensioner med fokus på det svarta guldet (vinyl) blandas med intervjuer och fördjupningar under ledning av Richard Houghten hos Vinyl Rewind.

Här hittar du kanalen Vinyl Rewind


Perfect sense

2020 är året då vi själva smyger igång vår närvaro på YouTube på allvar.

Vi har inlett lite försiktigt utifrån en plan att trappa upp takten successivt med inslag kring aktuella ämnen relaterade till vår hobby, rapporter ifrån events och mässor, presentationer av nya och spännande produkter m.m.

Vad skulle ni själva vilja se mer av?

Här hittar du vår kanal Perfect sense


Vilka är dina favoritkanaler?

Kommentera och komplettera gärna vår YouTube lista i kommentarsfältet nedan!

Categories:  Artiklar
18 Comments
 • Try Andrew Robinson’s Recovering Audiophile…excellent.

 • Zero Fidelity Thomas & Stereo ANA[DIA]LOG Tarun A British Audiophile

 • Tack för fina tips Roger 🙂

 • David Hildebrand maj 8, 2020 at 02:55

  Tarun A British Audiophile is a wonderful channel, recently begun. The creator has extensive education in relevant fields and a long history of audio experience, too. His videos are of modest length, clear themes, good explanations, and focused on the topic. Topics are well-chosen. He is also a pleasure to listen to — well spoken, easy to like, but also qualified to offer judgments. I trust his expertise and his objectivity. https://www.youtube.com/channel/UCMADmrBg2mMall8bpC4anQQ

 • Hej John,

  Kanon – tack!

  / Marcus

 • Hej Roger,

  Tack själv för att du läser och tar del av inläggen 🙂

  / Marcus

 • Hej David,

  Kanon – tack!

  / Marcus

 • Zero Fidelity är en bra kanal!

 • En av de mest kunniga inom digital internetbaserad audio måste vara Hans Beekhuyzen, en holländare som verkligen kan tekniken på djupet samtidigt som han sätter musiken främst.
  https://www.youtube.com/channel/UCR4tuhqPppVp-PD0q17sPEA

 • Se også denne kanal.

  Helt klart en amatørkanal. Men hans tanker og videoproduktionen er top.

  https://www.youtube.com/channel/UCii2DcAzOhM0JDiRmrYltbQ/featured

 • Magnus Knutsson jan 13, 2022 at 10:51

  Jag gillar alla ovan nämnda och vill tipsa om The vinyl Attack, Cheap audioman, A british audiophile, Passion for sound och Joshua Valor.

 • En Youtubare jag har fastnat för är Hans Beekhuyzen och hans recensioner av HiFi relaterat. Jag har kommit att lita på hans omdöme. Jag gillar även Guthenberg i lagom doser, mest för att slippa hans gnälliga röst. Darko tittar jag också på ibland. Jag gillar de med ett öppet sinne och ogillar de som slår fast bergsäkert att så är det.

  • Fina tips och kloka ord. Hans Beekhuyzen växer med varje video och är väl värd att följa. Han råkar också ha ett ovanligt gott omdöme och har valt flera tillverkare ur vårt utbud till sin personliga referensanläggning – Grimm, Ayre och PMC 🙂

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  Ikon_Ljud_Start

  Kontakta oss för en pratstund | Boka ett personligt besök | Anmäl dig till Nyhetsbrevet | Följ oss på Facebook | Ring oss på 08 518 368 00