Nyhetsbrev tack!

Vårt nyhetsbrev håller dig uppdaterad med information om produktnyheter, reportage, utvärderingar, skivsläpp och andra godsaker.

Vi kommer endast att använda din e-post för direkt-
kontakt med dig, och aldrig lämna ut den till annan part.

Tack, snart börjar det roliga!

Välkommen som prenumerant på vårt nyhetsbrev, vilket utkommer 4-6 gånger per år. För dagliga uppdateringar, följ oss gärna på Facebook.

Aurender A20
Lumin T2

Så väljer du rätt nätverksspelare


Vägen mot att välja rätt nätverksspelare kan verka svår och snårig, men med svar på ett par enkla frågor så brukar antalet alternativ minska ganska snabbt. Allt handlar dock inte om det senaste av teknologi, tjänster eller format. Viktigare är att hitta en produkt som upplevelsemässigt passar ditt system och dina preferenser – oavsett vad specifikationer, tester eller andra tänker och tycker. Att lyssna och bilda sig sin egen uppfattning är som alltid helt avgörande.

Att fundera på

Samtliga av våra produkter erbjuder möjligheten att spela upp strömmad musik ifrån Tidal liksom lagrad musik ifrån extern hårddisk eller nätverksdisk (NAS) på ditt hemmanätverk.

Här är lösningen när du även behöver…

Nyheter

Här följer ett urval av årets nyheter inom detta segment.

Aurender A20
Aurender A20

Aurender A200, A15 och A20

Aurender lanserar nu tre nya modeller vilka alla har intern DAC och volymhantering. Samtliga har digitala ingångar, men även möjlighet till intern lagring via expansionsfack på baksidan. De har också fått Aurenders uppdaterade chassi med större display.

Aurenders produkter erbjuder genomgående ibland de mest välfungerande och välbyggda

Lumin P1
Lumin P1

Lumin P1

Lindemann erbjuder numera två huvudlinjer av produkter:

Musicbook serien är Lindemanns flaggskepp där Source är ett komplett försteg med streaming, DAC, RIAA, hörlursutgång och volymkontroll med en full uppsättning digitala ingångar + en analog ingång för anslutning av exempelvis en skivspelare. I serien ingår även två slutsteg – Power – vilka kompletterar försteget perfekt. Med dessa två enheter så får du en komplett anläggning i ett väldigt elegant och smidigt format.

Limetree serien är en helt ny och komplett uppsättning av mycket kompakta, eleganta och välljudande produkter som du enkelt kompletterar din befintliga anläggning med. I serien hittar du två streamers, en renodlad DAC, en hörslursförstärkare och ett RIAA.

Varför Lindemann?

Om du önskar en ovanligt välljudande, elegant och prisvärd lösning med stöd för alla moderna format och tjänster inkl. Tidal, Spotify, Qobuz med flera så är Musicbook och Limetree serien svårslagna. Musicbook Source är det mest kompletta försteg vi har i vårt sortiment idag, där man inte har utlämnat någonting av funktionalitet. Lindemanns Limetree serie erbjuder i sin tur en ny standard under 10.000 kr med en bred uppsättning av kompakta enheter som du enkelt kan komplettera din befintliga anläggning med.

Här kan du läsa mer om Lindemann.


Bricasti M3
Bricasti M3

Bricasti M3

Med en gedigen bakgrund som en av de mest tongivande och respekterade tillverkarna på proffs- och studiosidan så har Bricasti under senare år etablerat sig även inom Hi-Fi området. Det här är produkter som erbjuder ett väldigt högt pris-/prestanda förhållande med en imponerande byggkvalitet.

Varför Bricasti?

Bricasti är ett mycket intressant alternativ om du önskar en digital källa med en utpräglat neutral, ärlig och upplyst återgivning med möjlighet att addera en streamingmodul och hörlursutgång. Alla modeller inklusive M3 har också en full uppsättning digitala ingångar med möjlighet att driva slutsteg direkt. Historiskt så har man även erbjudit uppgraderingsmöjligheter både hård- och mjukvarumässigt vilket gör detta till framtidssäkra produkter inom ett snabbrörligt segment.

Här kan du läsa mer om Bricasti.


Lumin T2
Lumin T2

Lumin T2

Efter att ha lanserat sitt nya flaggskepp X1 samt de två instegsmodellerna D2 och U1 Mini under förra året så kommer nu äntligen den efterlängtade efterföljaren till de tidigare mellanmodellerna A1 och T1. Lumin T2 bygger i mångt och mycket på det man har implementerat i toppmodellen X1, men i ett helt nytt och något enklare sektionsindelat chassi till ett mer fördelaktigt pris.

Varför Lumin?

Lumin är valet för dig som primärt lyssnar på strömmad eller lagrad musik och redan har en NAS eller motsvarande på ditt lokala nätverk. Enheterna stödjer alla format (PCM, DSD, MQA) och tjänster (Roon, Tidal, Qobuz, Spotify) och är en av de mest välljudande, enkla och smidigaste produkterna att komma igång med och använda som vi känner till.

Här kan du läsa mer om Lumin.


Aurender A100
Aurender A30

Aurender

Pionjärerna inom digital uppspelning fortsätter att vidareutveckla nya modeller utifrån en solid plattform av kunnande och teknologi.

Med A10 som kom härom året så lanserade man inte bara sin första streamer/server med integrerad DAC och volymkontroll (eller ett digitalt försteg om man så vill), utan även en av de allra första fullt MQA-kompatibla enheterna på marknaden.

Med nya A100 så är ambitionen att erbjuda motsvarande funktionalitet som hos A10 i en något kompaktare enhet till ett lägre pris.

ACS10 är en annan nyhet för året, vilken även har automatiserad rippning av dina CD-skivor inbyggd (vilket fungerar ypperligt).

A30 är det ultimata flaggskeppet där ingenting har lämnats åt slumpen.

Varför Aurender?

Aurender är den mest mogna och välbyggda plattformen för uppspelning av strömmad eller lagrad musik som finns idag. A10, A100 och A30 har också inbyggda MQA-kompatibla DAC:ar och volymkontroll för anslutning till aktiva högtalare eller slutsteg direkt.

Här kan du läsa mer om Aurender.


Ayre QX-8
Ayre QX-8

Ayre QX-8

Den fina 8-serien där även den integrerade förstärkaren EX-8 ingår har nyligen kompletterats med nya QX-8. Detta är en komplett nätverksspelare och DAC vilken liksom storebror QX-5 är modulär där du endast behöver investera i de funktioner som du verkligen behöver och ingenting annat i form av streaming, DAC, volymkontroll och hörlursutgång.

Varför Ayre?

Vi älskar Ayre av en anledning. Få produkter spelar med samma naturlighet och musikaliska övertygelse. Det här är en tillverkare som verkligen har lyckats skapa en genuint analog känsla, intimitet och närvaro i återgivningen som alltid imponerar och engagerar.

Här kan du läsa mer om Ayre.


Innuos Statement

Innuos MKIII

På bara ett par år så har Innuos etablerat sig i toppskiktet ibland streamers/servrar med sina mycket ambitiösa produkter.

Utbudet är brett, ifrån instegsmodellen Zen Mini upp till flaggskeppet Statement. I grund och botten så är alla modeller streamers och servrar med intern lagring och rippningsmöjligheter. En mer eller mindre unik möjlighet hos Innuos är att du kan installera Roon Core (server) samtidigt som enheterna i praktiken även är Endpoints (klient). Du behöver med andra ord ingen dator (eller NAS) på nätverket alls, vilket underlättar mycket.

Varför Innuos?

Spelar du ofta och gärna högupplöst lagrad musik utöver strömmad ifrån Tidal etc? Har du en stor CD-samling som du gärna vill rippa och lagra för att frigöra ett par hyllmeter? Vill du ha en prisvärd, komplett och högpresterande lösning ifrån en av de mest intressanta tillverkarna just nu? Om svaret är JA så kan Innuos vara något för dig.

Här kan du läsa mer om Innuos.


Vad är rätt för dig?

Vår ambition är enkel – att erbjuda de mest innovativa, kompletta och välljudande lösningarna på marknaden inom detta segment. Hos oss hittar du allt – ifrån en seriös streamer som en första uppgradering ifrån en traditionell dator till en nätverksspelare eller DAC i referensklass.

När du kontaktar oss så ger vi dig möjlighet att diskutera dina behov närmare mot en tänkbar lösning. Du är sedan varmt välkommen för ett besök och/eller hemlån av de produkter som du är intresserad av.

Kontakta oss gärna så hjälper vi dig vidare!

Här hittar du en översikt av alla våra produkter.

Ikon_Ljud_Start

Kontakta oss för en pratstund | Boka ett personligt besök | Anmäl dig till Nyhetsbrevet | Följ oss på Facebook | Ring oss på 08 518 368 00