Nyhetsbrev tack!

Vårt nyhetsbrev håller dig uppdaterad med information om produktnyheter, reportage, utvärderingar, skivsläpp och andra godsaker.

Vi kommer endast att använda din e-post för direkt-
kontakt med dig, och aldrig lämna ut den till annan part.

Tack, snart börjar det roliga!

Välkommen som prenumerant på vårt nyhetsbrev, vilket utkommer 4-6 gånger per år. För dagliga uppdateringar, följ oss gärna på Facebook.

Esprit Eureka speaker

Esprit

Esprit är ett stort namn på sin hemmamarknad i Frankrike sedan 20 år tillbaka. Under senare år så har man valt att expandera internationellt med flera väldigt intressanta partners världen över, däribland högt ansedda Audio Exotics i Hong Kong. Ledstjärnan bakom Esprit heter Richard Cesari.

Läs gärna mer om konstruktören och grundaren Richard Cesaris filosofi bakom sitt företag och sina produkter här.

Varmt välkommen att uppleva Esprit hos oss eller hemma.

Läs gärna mer hos tillverkaren.


Våra tankar

Vi har nog aldrig hört en tillverkare av kablar säga något annat än att man strävar emot att skapa så lite påverkan på signalen som det överhuvud taget är möjligt. Trots det så har även kablar skiftande egenskaper och kvaliteter vilket kräver ett aktivt val och en genomtänkt matchning med din elektronik och högtalare. Detta gör också att vi har valt att ha ett genomtänkt utbud även av kablar med en bredd och flora av lösningar för olika lyssnare och system.

Egenskaper

Esprits kablar erbjuder utpräglat naturliga och organiska kvaliteter. Här får musiken fullt spelrum med alla sina nyanser där harmoni, klangrikedom och flöde blir framträdande. Allt presenterat inom en ovanligt expansiv och generös ljudbild. Resultatet blir en ökad känsla av inlevelse och närvaro utan överdrivet fokus på enskilda detaljer eller risk för hårdhet, vasshet och lyssningströtthet.

Är Esprit för dig?

Det här är kablar för dig med en utvecklad erfarenhet av och känsla för hur musik låter och upplevs live – som en levande och sömlös helhet. Esprit ger dig äkthet, naturtrogenhet och närvaro där helhetskänslan är det primära. Detta är däremot inte kablar för dig som önskar högsta möjliga genomlysning med maximal transparens och upplösning (på gott och ont). Om du känner igen dig i denna beskrivning så rekommenderar vi istället kablar ifrån Acrolink ur vårt sortiment.

Lämpliga partners

Under våra lyssningar och utvärderingar så har vi nått särskilt fina resultatet när vi har kombinerat Esprits kablar med elektronik och högtalare med mer avslöjande och utpräglat neutrala kvaliteter. Hit hör exempelvis förstärkarna ifrån Boulder och Mola Mola liksom högtalare ifrån Rockport, Tidal, Vimberg, Stenheim och Cube Audio.

Kontakta oss gärna för provlyssning och hemlån.


Esprit Gaia

Produktutbud

Esprit erbjuder hela 9 st modellserier, ifrån Alpha hela vägen upp till den absoluta referensen Gaia. Samtliga delar samma grundkonstruktion med konsekvens och enhetlighet igenom hela modellprogrammet. Detta gör det enkelt att uppgradera, men även att kombinera produkter ifrån de olika serierna med varandra och nå ett förutsägbart resultat utan överraskningar.

Byggkvalitet och finish är också ovanligt hög, hela vägen ifrån instegs- till referensmodellerna.

I programmet så hittar vi i princip alla kabeltyper som man kan tänkas behöva i form av analoga och digitala signalkablar liksom högtalarkablar och strömkablar.

Samtliga serier och modeller går att få i antingen svart eller vit finish.


Esprit Gaia XLR

Esprit Eureka ifrån vårt showroom i Stockholm.
Esprit ifrån Take 5 2021

Esprit recensioner

Tester & utmärkelser

Esprit Lumina is among the most musically satisfying cables I’ve heard in my system

Läs hela testen hos The Absolute Sound


Everyone wants a seat at the top table, and not all who get there really deserve to be there. Esprit Audio Gaia is more than deserving of such a place. It’s not cheap, but if you pay for the best, that’s what you get here.

Läs hela testen hos Hi-Fi+


Här hittar du flera fina tester av Esprits kabelserier.


Priser

Esprit erbjuder ett brett program (9 st serier totalt) där följande exempel ger en prisindikation gällande de olika serierna:

Alpha (RCA) 0,6m, 2.310 kr
Beta (RCA) 0,6m, 3.300 kr
Kappa (RCA) 0,6m, 4.840 kr

Celesta (RCA) 0,6m, 7.150 kr
Eterna (RCA) 0,6m, 15.290 kr
Aura (RCA) 0,6m, 23.100 kr

Lumina (RCA) 0,6m, 37.400 kr
Eureka (RCA) 0,6m, 55.000 kr
Gaia (RCA) 1.2m (minsta tillgängliga längd), 118.800 kr

Vänligen kontakta oss för priser på specifika modeller, längder och termineringar liksom möjlighet till lyssning, hemlån och finansiering.