Nyhetsbrev tack!

Vårt nyhetsbrev håller dig uppdaterad med information om produktnyheter, reportage, utvärderingar, skivsläpp och andra godsaker.

Vi kommer endast att använda din e-post för direkt-
kontakt med dig, och aldrig lämna ut den till annan part.

Tack, snart börjar det roliga!

Välkommen som prenumerant på vårt nyhetsbrev, vilket utkommer 4-6 gånger per år. För dagliga uppdateringar, följ oss gärna på Facebook.

31st of december

Årskrönika 2013


Ännu ett år är till ända – vårt första

 

Vårt första år har varit utmanande, spännande, lärorikt och mycket, mycket inspirerande. Att starta en ny verksamhet som återförsäljare i dagsläget kräver mod, passion och en stark övertygelse, men också stora mängder kaffe. Mottagandet av kunder, mässbesökare, forum-medlemmar och Facebook-anhängare har varit överväldigande, och vi möter det nya året fulla av förnyad kraft.

TACK!

Annat var det förr

REFLEKTION

Annat var det förr

En bransch i förändring

Under året har debatten rörande branschens hälsa och framtidsutsikter pågått hos ibland annat Stereophile, Hifi+, Positive feedback, Dagogo, Tone Audio och Part-time audiophile. Åsikterna är många men kurerna få, och helt klart är att ingenting blir som under de forna glansdagarna på 70- och 80-talet. Att hålla kvar i det förgångna har dock aldrig varit vägen framåt.

Det behövs nytänk och förändring inom ett område som inte utvecklats nämnvärt på många år för att den ska vara fortsatt intressant och relevant. Hos tillverkarna behövs det en vilja till förändring, en nära dialog med kunder och återförsäljare och produkter anpassade för en modern livsstil där kraven på användbarhet, enkelhet och design blivit allt viktigare vid sidan av det självklara – prestanda och ljudkvalitet.

Som rådgivare och representanter så tror vi att det krävs ett gediget intresse, aktiv närvaro och långsiktighet för att fylla en värdefull funktion. Vi vill erbjuda ett noga utvalt sortiment för den moderna musikälskaren med högt ställda krav på prestanda, flexibilitet, handhavande och design. Vi tror också på att skapa nära och bestående relationer med kunder, partners och leverantörer, där vi utifrån en gemensam passion skapar möjligheter, trygghet och upplevelser – tillsammans. Vidare så vill vi erbjuda en anpassad och personlig upplevelse i en dedikerad hemmiljö, med tid till lyssning och samtal i lugn och ro.

Vi är inte – och vill inte heller vara – en vanlig butik.

Artiklar_Arskronika_2013_13

TRENDENSER

Små på jorden – stora i orden

Liten men stark

En “mancave” är kanske fortfarande en dröm för vissa mogna män, men sällan realistisk i en modern värld där boendet är kompakt och platsen begränsad, och där musikrummet ofta delas med familj och vänner. Stora, klumpiga högtalare och effektslukande slutsteg i 50-kilosklassen är inte heller nödvändigt för att maximera musikupplevelsen.

Devialet

Effektiv förstärkarteknologi och kompakta kretslösningar skapar förutsättningar för helt nya produkter med imponerande ljudkvalitet i eleganta kostymer med inspirerande industridesign. Det här är en kategori under stark frammarsch, och vid sidan av tillverkare såsom Devialet och Wadia kan vi se fram emot en strid ström av integrerade produkter ifrån bland annat Gato, Jeff Rowland och Brinkmann, där hantering av digitala och analoga signaler kombineras med kraftfull förstärkning – i en och samma enhet.

 

Raidho

Eleganta ljudförmedlare i form av storspelande stativare och kompakta golvhögtalare med möjlighet till placering nära bakvägg skapar förutsättningar för stora musikupplevelser i mindre rum. Med en hög grad av transparens, upplösning och dynamik även på lägre volym skapas en levande återgivning- även när familjen sover. Utbudet av kompakta högtalare på hög nivå har kanske aldrig varit större eller bättre, där tillverkare som Wilson, Magico och Raidho är med och leder utvecklingen.

Strömningar

TRENDENSER

Ström x 2

Musikaliska strömningar

Strömmande musik är ingen dagsfärsk företeelse, men kanske var 2013 året då streaming på allvar etablerade sig som ett seriöst alternativ till lagrad musik. Att leta och upptäcka ny musik via tjänster som Spotify, Last FM etc. är numera accepterat även av den mest dedikerade audiofilen, men att spela komprimerad musik när upplevelsen har verklig betydelse, det vill många av oss gärna undvika.
Säg hej och välkommen till Wimp. Som vanligt är det svenskt, i framkant och riktigt, riktigt lovande. Att streama ett brett utbud av musik i motsvarande CD-kvalitet (lossless) är faktiskt en mindre revolution, och något många väntat på. Vi håller alla tummar för att man lyckas ta upp kampen med Spotify under 2014 och attrahera en större mängd musikälskare mot en trygg och lönsam framtid.

Strömkvaliteten har stor betydelse för ljudupplevelsen i våra musikanläggningar – en sanning som numera accepterats av de flesta. Kvaliteten på strömmen i de nät många av oss delar med ett stort antal grannar, hushållsmaskiner, datorer och LED-belysningar skapar störningar och oreda som fortplantar sig ut i våra system. Addera sedan det faktum att många av våra apparater också gör det omvända – det vill säga skickar skräp tillbaka ut i sina apparatkamrater – och det uppstår verkliga problem. Kära barn har många namn, men strömrening, filtrering och regenerering är alla exempel på lösningar ifrån tillverkare som på olika sätt vill hantera och lösa de problem som våra moderna elnät och apparater brottas med. Vårt råd är att prova den eller de lösningar du tror mest på – i ditt system.

PRODUKTFOKUS

Nylanseringar, hyllningar och utmärkelser

Det har skett flera intressanta nylanseringar under året, och många av våra produkter har hyllats och belönats under mässor och i branschpress.

Magico röner stor framgång med sin nya S-serie, där återförsäljare och kunder världen över snällt får ställa sig i kö i väntan på sitt exemplar. Senast i serien är den kompakta golvhögtalaren S1 – en mindre revolution i storleks- och prisklassen. I vår släpps mellanbror S3, vilken placerar sig mitt emellan storebror S5 och lillebror S1.

Jeff Rowland har lanserat en full uppsättning nya produkter under de senaste två åren, där allra särskilt DAC:n Aeris och slutstegen 625/725 använts flitigt i referenssystem på mässor världen över. Även branschpressen älskar Jeff Rowland, däribland recensenten Roy Gregory som numera verkar för The Audio Beat (tidigare Hifi+) och som skrivit uttömmande om både stereoslutsteget 625 och monoblocken 725.

Devialet stod för en av de mer uppmärksammade produktlanseringarna under året, när man under våren presenterade tre nya modeller. Instegsmodellen 110 kostar inte mer än hälften av den tidigare D-premier, och erbjuder allt och lite till av det som gjort Devialet berömda och ledande inom sitt segment på mycket kort tid.

Simaudio Moon har nyligen lanserat sina kompromisslösa RIAA-förstärkare 810LP och 610LP.
810LP har på kort tid uppnått referensstatus hos tongivande magasin som The Absolute Sound, Soundstage, Tone Audio och Soundstage Ultra magazine. En mycket speciell produkt för dig som vill nå ända fram.

Raidho fortsätter sitt segertåg som en av de mest hyllade uppstickarna under senare år, där man på allvar tagit upp kampen med etablerade spelare i toppskiktet såsom Wilson och Magico. Stativhögtalarna C1 och D1 har tagit hifi-världen med storm sedan introduktionen. Modellerna visas ofta i sällskap med Jeff Rowland på mässor och under events, vilka tillsammans erbjuder fantastiska musikupplevelser på högsta nivå.

Sonus Faber fortsätter i kraft av nytt ägande och sin mycket begåvade chefsdesigner Livio Cucuzza att lansera nya modeller i kölvattnet av Futura och Aida. Olympica-familjen är det senaste tillskottet, vilken förenar gedigen tradition och modern konstruktionsfilosofi på ett fascinerande och mycket imponerande sätt.

Wilson har efter sju år äntligen uppdaterat sin magnifika Duette 2, en i alla avseenden kompromisslös högtalare avsedd för rum där en fri placering längre ut ifrån bakvägg av praktiska och/eller estetiska skäl inte är möjlig eller önskvärd. Resultatet är ett seriöst alternativ till en golvhögtalare, med kunskap, teknologi och material direkt nedärvd ifrån flaggskeppet XLF och den större golvhögtalaren Alexia.

VTL tillverkar rörelektronik i världsklass utifrån ambitionen att göra det enkelt och bekymmersfritt att ta del av de kvaliteter som endast rör kan förmedla. Under året har man lanserat det nya stereoslutsteget S-200, vilket bygger på de smått legendariska monoblocken MB-450. I början av 2014 kommer även en uppdatering av referensförsteget TL-6.5. Vi väntar med spänning på vårt par, men också den integrerade skönheten IT-85 . Alla tre väntas nå oss under början av det nya året.

Nordost lanserade under året efterföljaren till kabelhistoriens kanske allra största fixstjärna – Valhalla. Valhalla 2 är i princip en helt ny konstruktion, och borde i vårt tycke ha givits ett nytt, unikt namn.
I praktiken är det en kabelserie som ligger närmare toppmodellen Odin i prestanda, men med förnyad ledarteknologi och helt egenutvecklade kontaktdon, vilket gör att man för första gången har 100% kontroll över signalöverföringen ifrån början till slut.

MOC - Munchen

MÄSSOR

CES + HIGH END 2014

Mässdags

Den 7-10 januari hålls världens största hemelektronik-mässa CES, vilken följs av Europas motsvarighet i Munchen – HIGH END 2014, 15-18 maj. Detta är en mässa som vuxit sig allt starkare på senare år, och är enligt många besökare ett mer intressant, underhållande och välbesökt alternativ till jätten i väst. Vi återkommer givetvis med en utförlig rapport innan sommaren.

VI BLICKAR FRAMÅT

 2014

Under 2014 kommer vi att fördjupa och bredda vår satsning med ett fortsatt fokus på det bästa marknaden har att erbjuda.

Under devisen noga utvalt väljer vi med kräsen hand enheter och system anpassade för den moderna musikälskaren med höga krav på musikupplevelsen, men även enkelhet, handhavande, flexibilitet och design. Vi anser att en modern musikanläggning inte bara ska väcka musiken till liv, utan också vara inspirerande, enkel och attraktiv.

Noga utvalt

I början av året väntar vi in NYA PRODUKTER inom det kanske mest efterfrågade området just nu – lagring, hantering och uppspelning av digitalt lagrad musik. Det händer mycket inom detta segment, och äntligen kommer det fler produkter med enkelhet, flexibilitet och användbarhet i fokus i attraktiva prisklasser för oss som inte vill ha en vanlig dator i lyssningsrummet. Vi kan också se fram emot fler DAC:ar med DSD-stöd.

Under året inväntar vi  även en högintressant skivspelare i referensklass, liksom lättdrivna högtalare ifrån de brittiska öarna följt av en svensk nylansering av europeiska rörförstärkare i det absoluta toppskiktet. Vi kommer också att fortsätta jakten på marknadens bästa kablar och strömprodukter, där Kubala Sosna, Shunyata, Argento och Cardas alla kommer att hamna på testbänken.

Ikon_Jordglob

Planeringen av årets Europa-turné har påbörjats, där vi kommer att besöka flera av våra tillverkare i jakt på inspirerande inblickar i det allra innersta, liksom samtal med människorna bakom produkterna som väcker vår musik till liv. Det hela kommer att sammanfattas i en reportage-följetong som vi ber att få återkomma till.

Ikon_magasin
Under januari så publicerar tidningen Vårt nya hem ett reportage med oss, där vi förklarar varför traditionellt tvåkanalsljud är den enda vägen till en verklig upplevelse av musik – vid sidan av soundbars, multiroom-anläggningar och Beats-hörlurar. En självklarhet för alltför få i dessa dagar.

Det var det hela.

Vi ses, hörs, och syns!

/ Marcus med vänner

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.