Nyhetsbrev tack!

Vårt nyhetsbrev håller dig uppdaterad med information om produktnyheter, reportage, utvärderingar, skivsläpp och andra godsaker.

Vi kommer endast att använda din e-post för direkt-
kontakt med dig, och aldrig lämna ut den till annan part.

Tack, snart börjar det roliga!

Välkommen som prenumerant på vårt nyhetsbrev, vilket utkommer 4-6 gånger per år. För dagliga uppdateringar, följ oss gärna på Facebook.

High end mässan i Stockholm 2022


Tack för besöket


Sjunde gången gillt


När frågan kom under helgen så blev svaret spontant att det kanske var femte eller möjligen sjätte gången i rad som vi var med som utställare under High end mässan i Stockholm. Faktum är att det var sjunde gången efter Covid-uppehållet under 2021 då mässan tog en paus. Tiden går, och förhoppningsvis så har vi lärt oss ett och annat längs vägen.

Det totala antalet besökare under årets mässa var något färre än under senare år. Trots det så var vårt rum fyllt till bredden under större delen av helgen, där också intresset och engagemanget ifrån er besökare var överväldigande stort. Vi har sällan fått så många frågor om ljudåtergivning i allmänhet, tänkbara uppgraderingar och produkterna som vi valde att visa upp som i år. Baserat på alla fina omdömen under helgen så var kanske årets system också det som föll flest av er i smaken sedan 2015 då vi ställde ut för första gången i samma rum.

Målet med årets systemval var att presentera något av det allra finaste som vi kan erbjuda just nu med balans och harmoni i centrum. Med högtalarna ifrån Rockport som utgångspunkt så ville vi visa att man kan skapa ett system som kombinerar upplösning och transparens på den högsta nivån med naturlig klangrikedom och följsamhet. Här möts man av ett avslappnat och kontrollerat lugn med alla detaljer på plats, men också ett system som kan ryta till och spela kraftfullt och dynamiskt med bibehållen kontroll och renhet även på hög volym om man så önskar.

När vi under denna mässa endast har tillgång till ett enda rum (under vårt eget större event Take 5 så har vi vanligen 7-8 stycken rum totalt) så tvingas man att göra många val. Vi vill dels premiärvisa upp ett par nyheter varje år, men än viktigare presentera ett system med en genomtänkt matchning av komponenter vilka i samspel bjuder på god synergi. Samtidigt så vill vi också visa på bredd och system med lite olika inriktning ifrån gång till gång. Allt i ett försök att spegla den flora av lösningar som finns tillgängliga på marknaden i relation till skiftande teknologier, personliga preferenser, rummets förutsättningar där hemma, ambitionsnivå osv.

I år så föll valet på en kombination av rutinerade tillverkare (Aurender, APL, Rockport) tillsammans med en ovanligt stark nykomling på den allra högsta nivån av elektronik idag (Pilium). Allt uppbackat av strömrening och fantastiska kablar ifrån Esprit, de populära möblerna ifrån NEO och kompletterande support ifrån CAD, Arya och Graphite Audio.

Samtliga tillverkare och produkter finns givetvis tillgängliga hos oss för permanent demonstration i Stockholm samt för hemlånoavsett var i landet du bor. Vi kommer också att återkomma till flera av tillverkarna under kommande tillställningar framöver.

Vi vill slutligen gärna höra vad ni tyckte om årets mässa. Vad kändes bra, och vad kan vi göra bättre? Hör av dig och berätta eller kommentera nedan.

Tack för besöket, intresset och lovorden under helgen – det är ert engagemang som gör detta möjligt och mödan värd!

/ Marcus & Micke


Helgens spellista

För dig som är nyfiken på vad som spelades i vårt rum under årets mässa i Stockholm så hittar ni spellistorna här ifrån Qobuz och Tidal.


Årets musiksystem

Rockport Avior II i samspel med Aurender, APL, Pilium, Esprit, NEO, Arya och Graphite Audio.
Rockport Avior II i samspel med Aurender, APL, Pilium, Esprit, NEO, Arya och Graphite Audio.

Aurender N30SA | Ett nytt flaggskepp ifrån en de ledande tillverkare av nätverksspelare idag.

APL DSD-MR MKII | D/A omvandling i referensklass.

Pilium Leonidas
Pilium Leonidas | En av de allra finaste Integrerad förstärkare som vi har hört och känner till.

Rockport Avior II
Rockport Avior II | Kraft och finess.

Esprit Eureka XLR
Esprit Eureka XLR


Tack för i år!

Ikon_Ljud_Start

Kontakta oss för en pratstund | Boka ett personligt besök | Anmäl dig till Nyhetsbrevet | Följ oss på Facebook | Ring oss på 08 518 368 00