Nyhetsbrev tack!

Vårt nyhetsbrev håller dig uppdaterad med information om produktnyheter, reportage, utvärderingar, skivsläpp och andra godsaker.

Vi kommer endast att använda din e-post för direkt-
kontakt med dig, och aldrig lämna ut den till annan part.

Tack, snart börjar det roliga!

Välkommen som prenumerant på vårt nyhetsbrev, vilket utkommer 4-6 gånger per år. För dagliga uppdateringar, följ oss gärna på Facebook.

22nd of februari

High end mässan i Stockholm 2024 – tack!


 

High end mässan i Stockholm 2024 – tack!

 

Ännu en mässa är till ända .

Årets High End mässa i Stockholm blev väldigt (!) välbesökt där lördagen allra särskilt inleddes med långa, ringlande köer längs med husfasaden på Klarabergsviadukten.

Vårt rum var bokstavligen knökfullt under stora delar av Lördagen och Söndagen även om tempot sjönk märkbart under mässans andra dag till glädje för många som kunde sitta länge och lyssna under lite lugnare former. Vissa kom också tillbaka flera gånger under helgen, vilket alltid är lite extra glädjande för oss som utställare.

Vi vill passa på att tacka arrangören Audionord som från och med i år kommer att driva mässan och utveckla den vidare. Vi hoppas på en utökning av mässan till nästa år till glädje för oss alla med möjlighet att visa upp en ännu bredare flora av tillverkare och spännande produkter. Här vilar ett ansvar på oss i branschen – importörer, agenturer och återförsäljare – vars medverkan och stöd är det som gör den här traditionsenliga mässan möjlig.

Det allra viktigaste och mest avgörande – vilket allt står och faller med – är ert engagemang som besökare. Att det finns ett så starkt och ihållande intresse för vår fantastiska hobby är fortsatt imponerande och inspirerande – oavsett världsläge, epidemier eller konjunktur. Vi vill passa på att rikta ett stort tack till er alla som nyfiket lyssnar, ställer frågor och bidrar med er närvaro under en helg som denna.

Tack!

Huvudtemat hos oss i år var att illustrera skillnaderna mellan två helt olika typer av högtalarprinciper vilket också sammanföll med två av årets tidiga och mest spännande lanseringar.

Stenheim är en av de ledande yngre tillverkarna av dynamiska högtalare idag. Nya Alumine Two.Five är den mest intressanta högtalaren hittills för den svenska marknaden med sitt mer kompakta (men storspelande) format i en mer tillgänglig prisklass.

Diptyque utvecklar de mest imponerande och tillgängliga magnetostatiska högtalare som vi känner till. DP-160 MKII imponerade på många under helgen – både de med mycket erfarenhet av dipolära panelhögtalare liksom de som kanske fick chans att lyssna till den här typen av högtalare för första gången. Det här är en tillverkare under stark utveckling just nu, där man också har flera mindre modeller på gång under året!

Under helgen så premiärvisade vi dessutom TechDAS där vi riggade upp deras Air Force V Premium i samspel med Reed och fantastiska Phasemation PP-2000 + EA-550 (RIAA och pickup).

Det övriga systemet bestod av ledande digitalteknik ifrån Aurender och Playback Designs i samspel med mäktig förstärkning ifrån Balanced Audio Technology (BAT)

Sist men absolut inte minst så fick ni chans att se och uppleva HRS racksystem och tillbehör för resonshantering där alla kablar kom ifrån våra franska vänner hos Esprit med stöd av Computer Audio Design (CAD) och COS.

Rummet fick också hjälp med akustikregleringen ifrån Artnovion via vår partner Anders hos Fitzpatrick.

Tack för i år – vi ses på HEM 2025!

/ Marcus, Bengt & Micke

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Ikon_Ljud_Start

Kontakta oss för en pratstund | Boka ett personligt besök | Anmäl dig till Nyhetsbrevet | Följ oss på Facebook | Ring oss på 08 518 368 00