Nyhetsbrev tack!

Vårt nyhetsbrev håller dig uppdaterad med information om produktnyheter, reportage, utvärderingar, skivsläpp och andra godsaker.

Vi kommer endast att använda din e-post för direkt-
kontakt med dig, och aldrig lämna ut den till annan part.

Tack, snart börjar det roliga!

Välkommen som prenumerant på vårt nyhetsbrev, vilket utkommer 4-6 gånger per år. För dagliga uppdateringar, följ oss gärna på Facebook.

1st of januari

Årskrönika 2022 – lugn i stormen


Årskrönika 2022 - Lugn i stormen

Lugn i stormen


Världen känns faktiskt lite upp och ner just nu, där det är svårt att värja sig ifrån alla intryck som vi bombarderas med dagligen. Krig, energikris, inflation, börsoro och globala infektioner. I vår lilla värld av mer världsliga problem så brottas många tillverkare i hi-fi branschen med ökande omkostnader på i princip allt – råvaror, komponenter och frakter – vilket i förlängningen tyvärr leder till högre priser och längre leveranstider för oss alla.

Trots allt detta så har de senaste årens starka tillväxt givit vår hobby en ordentlig injektion där intresset för hi-fi och musik – och då kanske allra särskilt på den lite högre nivån – är fortsatt högt. I tider av oro och stress så behöver vi lugna stunder av fördjupning och reflektion. Något musikskaparna hjälper oss med, där musiken ger oss sammanhang, stöd och gemenskap.

Vi blickar nu bakåt för att nå nya insikter och framåt för att utvecklas och förbättras. Hur omvärlden kommer att se ut under 2023 känns högst osäkert, men i vardagen och i relation till vår närmaste omgivning så finns det alla möjligheter att ta kontroll över det nya året och förvandla det till någonting bra.

Vi vill som alltid passa på att rikta ett stort tack till er alla för det intresse som ni visar oss och för allt det engagemang som ni har bidragit med under det gångna året. Det tål att upprepas, att utan er så skulle ingenting av det vi gör vara möjligt. 

/ Marcus, Micke, Bengt & co


Årets framträdanden

Take 5 2022


Take 5


Under en höstdag i Oktober så fyllde vi på nytt Ulfsunda Slott i Stockholm med entusiaster, välljud och musik…

Här kan du läsa mer om 2022 års stora event.


High end mässan 2022


High end mässan (HEM) i Stockholm


Vårens stora mässa gick återigen av stapeln på Kapitel 8 i Stockholm där vi ställde upp med ett ambitiöst system.

Här kan du läsa mer om HEM mässan 2022.


Goteborg_Hi-Fi_Show_2022-28


High end mässan i Göteborg


Under hösten så packade vi väskorna och bilen med siktet inställt på att skapa stordåd i Göteborg.

Här kan du läsa mer om High end mässan i Göteborg 2022.


Värt att se fram emot under 2023

Bengt Söderberg


Bengt Söderberg


Vi är väldigt glada att kunna meddela att vi nyligen har förstärkt vårt team med en av de mest kunniga, erfarna och ödmjuka personligheterna i branschen.

Bengt är för oss Stockholmare och många av er ute i landet känd som vinylspecialist med en bakgrund som återförsäljare av både skivor och musikanläggningar. Alltid med en stor kärlek till det analoga, men med lika mycket kunskap om allt ifrån strömoptimering till högtalarplacering och allt däremellan.

Vi hade inte kunnat önskat oss en mer värdefull ny kollega.
 
Varmt välkommen i teamet Bengt.
 

High end mässan i Stockholm 2023

High end mässan (HEM) i Stockholm den 18-19 Februari


Årets HEM mässa kommer att bli annorlunda och koncentreras till Sheraton hotell där tidigare års lokaler på Klarabergsviadukten inte kommer att användas. Vi har därför tagit beslutet att anordna en separat tillställning som en del utav mässan, men i andra lokaler. Var och hur ber vi att få återkomma till, men det vi kan lova är en anläggning utöver det vanliga i år av allra högsta klass med både analoga och digitala källor!


Dohmann Helix One MK3


En storsatsning på vinyl


Vi har nyligen inlett en ny analog resa hos oss med målet att bli ledande på den högre nivån i Sverige och Skandinavien.

En förutsättning för detta är stödet ifrån vår nya kollega Bengt Söderberg (se ovan) som kommer att bistå oss och er med ovärderlig erfarenhet och kunskap inom det här området.

Under året så kommer vi att utöka vårt utbud av skivspelare, tonarmar, RIAA-försteg och pickuper kraftigt med flera väldigt spännande nya tillverkare på ingång – däribland Dohmann, J.Sikora och Reed.
 


Tung elektronik x 2


Med mycket tur så nås vi under Februari utav en tung kombination av för- och slutsteg ifrån våra nya grekiska vänner hos Pilium. Efter att ha levt med och haft förmånen att förmedla flera integrerade förstärkare till våra kunder under 2022 så ser vi nu fram emot att få presentera nästa nivå av separata komponenter för er under 2023.

Under våren så kommer vi även att installera ett komplett Pilium system hos en nära kund utanför Stockholm där även DAC:n Elektra ingår, något vi ser mycket fram emot.

Här kan du läsa mer om Pilium.

BAT REX 500

Sedan en tid så har vi Balanced Audio Technology (BAT) mest ambitiösa, kraftfulla och välljudande transistorbaserade slutsteg REX 500 någonsin hos oss för demonstration och hemlån (vi lånar med glädje ut även stora och tunga saker och skickar dem hem till dig oavsett var du bor).

”Om man är stark så måste man vara snäll” som Pippi (eller var det Bamse) sa. Något som passar väl in på BAT, vilket också ”an iron fist in a velvet glove” gör. Oändliga kraftresurser ger inte bara energi och bergfast kontroll, utan även känslan av lugn och harmoni i ljudbilden.


Om du har ett par tuffa elektrostater, krävande rundstrålande högtalare eller ett par basreflexer som kräver mycket drivkraft så kan det här vara helt rätt slutsteg. Likaså om du tycker om att spela högt i ett lite större rum.

I närtid så nås vi även av försteget BAT VK-90 vilket blir den perfekta och naturliga partnern.

Här kan du läsa mer om BAT.


Stenheim Alumine 5SE

Tunga högtalare x 2


Stenheim Alumine 5 SE är en förfinad version utav denna fantastiska högtalare där man har uppgraderat delningsfiltret, höjt nivå på internkablaget och möjliggjort bi-wiring via ännu finare terminaler.

I skrivande stund så ger vi vårt nya demo-par de första timmarna av inspelning. Det här är högtalare av absolut referensklass vilka gör Rockport sällskap hos oss på den allra högsta nivån.

Alumine 5 SE är också The Absolute Sounds Product of the year 2022.

Här kan du läsa mer om Stenheim.

PS Audio FR20

I kölvattnet efter den betydligt större PS Audio FR30 så är nu det mindre syskonet FR20 här – snabbare än vad vi trodde. FR20 delar samma grundkoncept men i en betydligt mer lättplacerad och rumsvänlig form.

Utmärkande för FR20 är motsvarande bandelement för diskant och mellanregister som hos den större FR30 kombinerat med två baselement och passiva radiatorer per sida.

Här kan du läsa mer om PS Audio.

Raidho TD 1.2


…och så ett kärt återseende


Raidho var för snart 10 år sedan en ny aktör som vi upptäckte tidigt, och som också blev en av de första högtalartillverkare som vi tog in i sortimentet. Då som den första handlaren i Sverige.

Vi nylanserar nu Raidho i vårt sortiment med ett urval av nya och mycket spännande modeller ifrån den uppdaterade X och TD-serien.

Den senaste generationen högtalare har samma eleganta och karaktäristiska uttryck, men med helt omarbetade element och delningsfilter, där man har tagit prestandan till en annan och högre nivå än tidigare. De nyutvecklade modellerna har också förbättrade akustiska egenskaper och är idag betydligt lättare att placera i rummet och matcha med en bredare flora av elektronik.

Utmärkande för Raidho är renheten, den nattsvarta och tysta bakgrunden, transientattacken, den holografiska ljudbilden och den lättlyssnade musikaliteten. Kvaliteter som sammantaget ger Raidho ett helt eget uttryck och väldigt speciella egenskaper.

Vi kommer inledningsvis ha tre nyheter för demonstration och hemlån hos oss – TD 1.2, X1.6 och X1t hos oss.

Här kan du läsa mer om Raidho.


Instragram Perfect Sense Audio 2022

Följ oss

Vi lever ett aktivt liv i sociala media där vi försöker att ge er daglig inspiration men också bjuda in till intressanta diskussioner på både Instagram och Facebook.

Följ oss gärna!


Showroom Perfect sense

Vi blickar framåt

2023 kommer med all sannolikhet att bli ännu ett intensivt år där vi hoppas kunna bidra med värdefull inspiration, rådgivning och vägledning.

Under året så fortsätter vi vårt fokus på att erbjuda dig chansen att prova hi-fi hemma tillsammans med möjligheten till generösa inbyten och flexibel finansiering om du önskar det. Vi har idag ett av Skandinaviens största utbud av ny och begagnad hi-fi på den högre nivån, vilket vi gör vårt bästa för att hålla aktuellt, intressant och levande.

Under året så kommer vi också att bjuda på fler intressanta nyheter. Vad vill du se och höra mer av under det nya året? Hör gärna av dig och berätta!

Väl mött under det nya hi-fi och musikåret tillsammans med oss!

/ Marcus, Micke, Bengt & co

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Ikon_Ljud_Start

Kontakta oss för en pratstund | Boka ett personligt besök | Anmäl dig till Nyhetsbrevet | Följ oss på Facebook | Ring oss på 08 518 368 00