Nyhetsbrev tack!

Vårt nyhetsbrev håller dig uppdaterad med information om produktnyheter, reportage, utvärderingar, skivsläpp och andra godsaker.

Vi kommer endast att använda din e-post för direkt-
kontakt med dig, och aldrig lämna ut den till annan part.

Tack, snart börjar det roliga!

Välkommen som prenumerant på vårt nyhetsbrev, vilket utkommer 4-6 gånger per år. För dagliga uppdateringar, följ oss gärna på Facebook.

29th of december

Årskrönika 2014


Årskrönika 2014

ÅRSKRÖNIKA 2014

Full fart framåt

Tiden går fort när man har roligt – och det har vi!

Perfect sense är ett litet familjeföretag med stora ambitioner. Under 2014 har vi skapat en mängd nya relationer med kunder, distributörer och tillverkare. Upptäcktsresan är ständigt pågående, där kreativitet och innovationskraft hos nya och redan väl etablerade aktörer skapar ett gränslöst utbud. Vi ägnar en stor del av vår tid till utvärdering genom att lära känna de människor vi tror mest på, vars produkter erbjuder högst kvalitet inom sitt segment.

Vårt utbud av varumärken och produkter har utökats kraftigt under året. Med ett heltäckande sortiment är vår målsättning att tillgodose ett brett spektrum av förutsättningar, behov och preferenser. Vårt fokus på det bästa marknaden har att erbjuda i de mellersta och övre segmenten fortsätter, liksom valet av produkter anpassade för vår tid, där integrerat, elegant och högpresterande många gånger är ledorden.

Vi växer snabbt i en bransch i behov av föryngring, genuint engagemang och en respekt för dina unika behov. Vi vill tacka alla som vi haft förmånen av att ha haft som kunder under året – gamla som nya. Tillsammans skapar vi nya och starkare upplevelser genom ett ständigt utbyte av kunskaper och erfarenheter.

TACK!

Vi har mycket vi vill säga. Följ oss gärna.

  Nyhetsbrev   Facebook   YouTube   Pinterest

Årskrönika 2014

REFLEKTION

En sak i taget

Vår tids brist på fokus

Mer. Snabbare. Hela tiden. Överallt. Vi lever i en tid där ett överflöd av information gör oss stressade, trötta och mätta på ytliga intryck. En tid när möjligheter till fördjupning och eftertanke trängs undan till förmån för de ständiga micro-kickar många av oss blivit beroende av under senare år.

Den verklighet vi idag lever i förutsågs redan 1977 av nobelpristagaren i ekonomi – Herbert Simon – som träffande uttryckte det såhär: ”…a wealth of information creates a poverty of attention”. Vårt överflöd av information gör helt enkelt att vi varken hinner eller orkar ta del av allt, utan istället skummar, skippar och swipar oss fram i bruset. Effekten blir att intrycken aldrig riktigt når in, eller berör oss på djupet, vilket i grunden är en förutsättning för personlig utveckling, insikt och lycka.

Det har under senare år uppstått en motreaktion som växer sig allt starkare. Vetskapen om hur konstant tillgänglighet och informationsöverflöd påverkar oss får allt fler – åtminstone för en stund – att lägga ifrån sig sina mobiltelefoner, surfplattor och laptops. Begrepp som ”mindfulness” och företeelser som ”slow movement” innebär en strävan efter en djupare närvaro och lugnare stunder där sinnena tillåts fokusera på en sak i taget. En promenad på en slingrig skogsstig under svajande lövträd, högläsning med sonen eller dottern, eller en stund med musik i mörkret när familjen sover är kanske det livet egentligen handlar om – trots allt.

Att vara närvarande, känna och reflektera är förutsättningar för att upplevelsen av livet – och musiken – ska bli stark och verklig. Ytterst är det detta vi vill vara med och bidra till. Att värna om musiken, musikerna och upplevelsen är vårt ständiga nyårslöfte.

Årskrönika 2014

TRENDENSER

Nygammalt

Det ökande intresset för vinyl och streaming

Försäljningen av vinylskivor har bokstavligen exploderat under de senaste åren, och trenden pekar stadigt uppåt. Det återupptäckta intresset för det nya svarta verkar också finnas hos en bred målgrupp – allifrån trendkänsliga innerstadsbor till seniora audiofiler. Färsk statistik visar en uppgång av vinylförsäljning på världens största marknad USA på 51% under 2014, vilket är den högsta siffran sedan 1991.

Användning av strömmade tjänster (Spotify, WiMP/Tidal osv.) ökade också stort under det gångna året med sammanlagt 54%. Däremot så minskade den betalda nedladdningen av album respektive låtar med nio respektive tolv procent under 2014.

Källa: Nielsen SoundScan

Jeff Rowland Continuum S2

TRENDENSER

Allt i ett

Helintegrerat

Allt fler söker högre kvalitet, enkelhet och mindre komplexitet.

Integrerade förstärkare ifrån Mark Levinson, Jeff RowlandGryphon och Ypsilon i den tyngre klassen visar tillsammans med VTLMastersoundGato Audio och Densen i mellanklassen att en integrerad förstärkare av i dag kan räcka väldigt, väldigt långt.

Modern teknik möjliggör kraftfull förstärkning i mindre enheter med möjlighet att driva de flesta högtalare utan ansträngning. En integrerad DAC gör lösningen komplett. Addera en mediaserver ifrån Lumin eller Aurender, alternativt en dator för uppspelning och du har ett kompakt system av hög klass.

Vi tror starkt på detta segment, och i början av det nya året så adderar vi två verkliga tungviktare – Mark Levinson 585 och Ypsilon Pantheon. Båda enheterna kommer givetvis att finnas för permanent demonstration hos oss, och förväntas anlända Stockholm under januari!

TRENDENSER

Det stora i det lilla

Stora upplevelser i vanliga rum

Utbudet av mindre högtalare med höga ambitioner har aldrig varit större eller mer intressant.

Alltfler frågar sig om de allra djupaste oktaverna är värda en investering i större och mer kostsamma högtalare, eller om det helt enkelt är klokare att satsa på en mindre högtalare av högre kvalitet. I tider där många trångbodda dessutom njuter av sin musik i något mindre rum, alternativt i utrymmen som delas med familjen i allt högre utsträckning, så känns stativhögtalaren eller den mindre golvhögtalaren som det självklara valet.

6moons skrev efter Munchen-mässan i maj – där flera mindre högtalare imponerade stort – en artikeln på temat kallad ”Super monitors”. Artikeln bekräftar denna utveckling liksom det vi ständigt återkommer till – stora upplevelser i vanliga rum!

 
Wilson Benesch

Wilson Benesch erbjuder med sin Endeavour kanske marknadens mest ambitiösa stativhögtalare. Högtalaren ärver kabinett- och element-teknologi ifrån flaggskeppet Cardinal och gräver sig ner till 38Hz under rätt förutsättningar. Med en matchvikt på 100kg per kanal så anar man att ingenting har lämnats åt slumpen. Tillsammans med elektronik ifrån CH Precision så har man varit på turné världen över under året, en resa som går att följa via Wilson Benesch blogg.

 

Kaiser Chiara

Kaiser och dess monitor Chiara är de ambitiösa tyskarnas svar på vad som går att åstadkomma när himlen är målet. Detta är en av de mest fulländade och musikaliskt tillfredställande högtalare vi har upplevt, vilken dagligen fyller våra showroom med ljuv musik. Chiara är också en av de mest hyllade högtalarna under mässor och i branschpressen under senare tid, där ibland annat 6moons och The Audio Beat låtit sig förföras. Chiara finns för permanent demonstration hos oss i Stockholm!

 

Wilson Sabrina

Wilson lanserar under början av året en ny, mindre golvhögtalare i syfte att komplettera Duette 2 och Sophia 3 för de som söker en kompakt golvhögtalare i en mer tillgänglig prisklass. Välkommen i familjen – Sabrina! Se premiärvideon här.

 

Raidho X-1

Raidho presenterade under året minstingen i sin familj av monitorer – X-1. En sensationellt storspelande liten stativare som det är svårt att värja sig emot! Raidho D-1 och X-1 finns för permanent demonstration hos oss i Stockholm!

 

 

Crystal_cable_front_01

Crystal Cables sprillans nya Minissimo är en ytterst elegant och smart konstruktion med integrerat stativ vilken redan berört både mässbesökare och kritiker. Minissimo finns för permanent demonstration hos oss i Stockholm!

 

Diapason

Diapason är klassisk, italiensk högtalarkonst med traditioner. Detta anser vi vara några av marknadens mest musikaliska högtalare, och man erbjuder idag ett brett sortiment ifrån instegsmodellerna Micra och Neos upp till referensmonitorn Asterra och den nya mäktiga golvhögtalaren Dynamis. Håll utkik efter ett reportage ifrån vårt besök hos Diapason i norra Italien under våren! Adamantes III finns för permanent demonstration hos oss i Stockholm där vi även inväntar modellerna Neo och Asterra under våren 2015.

 

Huvudbild_Stenheim_03

Stenheim är den Schweiziska uppstickaren som med sina lättdrivna konstruktioner ofta ses i sällskap med vännerna hos Nagra och CH Precision. I december invigde man sitt nya showroom nära Montreux och Genèvesjön i västra Schweiz. Stenheims högtalare kommer för första gången att kunna upplevas under High end mässan i Stockholm den 7-8 februari. Alumine 2 finns för permanent demonstration hos oss i Stockholm!

 

Boenicke W5

Boenicke har med sin smått unika W5 visat världen att det går att göra oerhört mycket med väldigt lite. 6moons Srajan Ebaen tillhör en av de som låtit sig övertygas, och W5 är numera hans personliga referens. Högtalaren har dessutom fått deras finaste utmärkelse – Blue Moon Award. W5 finns för permanent demonstration hos oss i Stockholm!

Kom och lyssna!

Vi har idag – högst troligen – Skandinaviens största utbud av mindre högtalare i de övre segmenten för demonstration och hemlån. Välj sedan en integrerad rör- eller transistorförstärkare av hög klass, och du har skapat en lösning som tillfredställer majoriteten av de behov man rimligen kan ställa på ett välljudande system anpassat för ett modernt hem.

Stora upplevelser i vanliga rum – helt enkelt.

PRODUKTFOKUS

Nytt och uppmärksammat

Vi fortsätter att bredda och fördjupa vårt utbud i syfte att stärka vårt erbjudande. Här följer ett urval av årets mest intressanta nyheter!

Gryphon är årets kanske största nyhet hos oss. Vi är stolta och glada över att tillsammans kunna göra en nystart på den svenska marknaden efter ett par års tystnad, där ett par av de nya högtalarna Pantheon redan är på väg ut till en förväntansfull kund. Gryphon står för högsta tänkbara kvalitet i alla ingående delar med en långsiktighet och kundnöjdhet som få andra tillverkare kan mäta sig med.

Nola är tillbaka och det med besked. Deras nya kompakta golvhögtalare i referensserien – Metro Grand Reference Gold – pryder återkommande golvet i våra lyssningsrum och är en i alla delar fulländad musikförmedlare. Under januari inväntar vi även en ny version av Nola Contender, vilken tillsammans med stativhögtalaren Boxer är deras mest populära modeller.

Tara Labs är en kabeltillverkare med en fantastisk historia och ett av branschens finaste renommé som vi valt att satsa stort på. Det är också en av de tillverkare som fått flest utmärkelser igenom åren, vilket man är särskilt stolt över. Den nya Evolution-serien erbjuder en musikalitet och totalupplevelse som vi imponerats stort av under senare tid.

Crystal Cable erbjuder kablar i världsklass men under senare år även högtalare, där vi är extra svaga för minstingen – Minissimo. Musikaliska smycken!

Raidho fortsätter att skörda stora framgångar och har ökat sin produktion markant under de senaste två åren. Efter succéerna med C- och D-serien så har man nyligen lanserat minimonitorn X-1 vilken är en förbluffande produkt som levererar långt utöver förväntan sett till storlek och pris. En högtalare som verkligen behöver upplevas.

Aurender X100 har varit en av årets mest efterfrågade produkter inom kategorin mediaservrar. De som valt Aurender rapporterar om märkbart högre prestanda gentemot CD-uppspelning liksom tidigare datorbaserade lösningar. Steget ifrån CD-uppspelning till att primärt spela upp lagrad musik är för många ännu en utmaning, men det har aldrig varit enklare. För de med stora CD-samlingar så erbjuder vi numera också utlån av en CD-robot med en kapacitet på 100 skivor som med hjälp av en av de absolut bästa programvarorna för ändamålet (dbPoweramp) rippar din samling på ett mycket enkelt och smidigt sätt. Under årets första dagar lanserar man också två nya streamers – N100 och N10 vilka optimerats för anslutning till externa lagringsenheter (NAS) på ditt lokala nätverk, men som också har stöd för streaming via WiMP. Dessa produkter kommer vi att återkomma till – var så säkra!

PMC är en annan av årets nyheter hos oss. Efter mässan i Munchen under våren så blev vi övertygade om att Fact-serien på många sätt är perfekt för Skandinaviska förhållanden och förutsättningar. En hög grad av neutralitet, spelglädje och flexibilitet gör flaggskeppet Fact.12 till en fulländad högtalare vars slimmade profil och rena linjer dessutom gör dem mycket diskreta och passande för de flesta interiörer.

Gigawatt ägnar sig åt strömhantering i framkant. Vi har flera enheter och strömkablar på plats sedan en tid, vilka imponerat stort på oss med hög prestanda och mycket fin byggkvalitet. Kontakta oss gärna för hemlån!

Audeze är numera ett fenomen inom hörlurs-segmentet. Få om någon tillverkare har lyckats nå ut och övertyga en hel värld om att deras hörlurar är de bästa på samma sätt som Audeze. Låna ett par av oss så får ni veta vad alla pratar om.

FRAMÅTBLICK

2015

Nytt år – nya möjligheter

Vi kommer att rivstarta året med ett par nyheter inom den allra tyngsta kategorin med produkter ifrån en ikonisk tillverkare i kombination med ett par aktörer som under de senaste åren etablerat sig som ledande inom sina respektive områden.

 

Mark Levinson 585 förstärkare

Först ut under januari är Mark Levinson och deras nya, integrerade förstärkare 585 med inbyggd DAC som efter en längre period av produktutveckling äntligen når marknaden. En mycket efterlängtad produkt!

 

Ypsilon

Under senare delen av månaden så nås vi av rörhybriderna ifrån grekiska Ypsilon. Det här är produkter som andas kvalitet i minsta detalj, och som inte lämnar någon oberörd. Michael Fremer (Stereophile) referens RIAA VPS-100 når oss under januari tillsammans med den nya integrerade förstärkaren Pantheon vilken utan tvekan tillhör en av marknadens främsta.

 

Rockport Atria

Vi är mycket stolta över att som Sveriges enda återförsäljare ges förmånen att representera en av världens mest välrenommérade högtalartillverkare – Rockport. Den nya kritikerhyllade modellen Atria kommer att finnas för permanent demonstration hos oss från och med slutet på januari!

 

CH Precision

Under februari så hoppas vi att CH Precisions ”D/A controller” C1 når oss – en moduluppbyggd DAC som också är ett fullvärdigt försteg med stöd för (Ethernet)streaming direkt ifrån en NAS på ditt nätverk. The Absolute Sound har nyligen tilldelat CH Precision och enheterna C1/A1 deras mest prestigefyllda utmärkelse – Golden Ear Award 2014Positive Feedback har utvärderat kombinationen D1/C1/X1 för att slutligen konstatera att detta är världens bästa digitala enheter.

Innan vintern släppt taget under tidiga mars så nås vi av ett par rörmonoblock av yttersta referensklass med tillhörande försteg ifrån en av de senaste årens mest spännande nya tillverkare. Produkterna har tilldelats otaliga ”best-in-show” utmärkelser ifrån CES och Munchen, och erbjuder unika kvaliteter. Vilka produkterna är ber vi att få återkomma till så snart samarbetet med denna spännande tillverkare blir officiellt!

 

AMG

AMG tillhör tillsammans med TW Acustic och Brinkmann vår samlade satsning på skivspelare i det övre skiktet. Vintern har ägnats åt utvärdering av pickuper och RIAA-steg, och vi kommer under den tidiga våren att kunna presentera minst tre kompletta riggar och kombinationer av yppersta klass.

Året fortsätter med fler nylanseringar som vi givetvis kommer att återkomma till!

MÄSSOR

Årets mässor

USA, Tyskland och Sverige x 2.

CES går traditionsenligt av stapeln den 6-9 januari i staden som aldrig sover – Las Vegas. Som vanligt kan vi vänta oss en mängd nylanseringar, allra särskilt ifrån de amerikanska tillverkarna.

High end mässan i Stockholm den 7-8 februari är årets första, stora lokala händelse för alla mingelsugna Skandinaver. Vi är självklart på plats med flera nya, spännande produkter och kommer att synas och höras i flera rum.

High End-mässan i Munchen hålls i år den 15-18 maj. Denna mässa har under senare år växt till världens största och viktigaste, och är något man enligt oss bör besöka någon gång i livet. Vi publicerade en utförlig rapport ifrån mässdagarna 2014 vilken ni kan ta del av här.

Sweetspot i Stockholm äger i år rum den 17-18 oktober på inspirerande Clarion Hotell. Denna fristående och oberoende mässa har goda förutsättningar att bli den mässa distributörer och återförsäljare helst av allt skulle önska sig.

Mot ljusa tider

Vi går ett mycket spännande år till mötes. Flera stora lanseringar väntas följt av reportage ifrån Gryphon, Raidho, Diapason med flera! Vi kommer givetvis också synas på mässorna i Stockholm under februari och oktober men också följa upp förra årets mest lästa artikel med ännu ett reportage ifrån mässan i Munchen.

God fortsättning musikvänner. Vi ses, hörs, och syns!

/ Marcus med vänner

1 Comment

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Ikon_Ljud_Start

Kontakta oss för en pratstund | Boka ett personligt besök | Anmäl dig till Nyhetsbrevet | Följ oss på Facebook | Ring oss på 08 518 368 00